loader
Foto

Comori şi talente româneşti, la "Corespondent TVRi"

Joi, 6 iulie, de la ora 21.30,  emisiunea Corespondent TVRi vă aduce în atenţie performantă unui unui tânăr muzician român,  Theodor Antoniu Andreescu (violă), care a fost selectat membru în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

EUYO reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene, sub bagheta unor dirijori de faima internaţională, într-o orchestra care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice.


(w882) Andreescu

Vă facem cunoştinţă cu un tânăr şi foarte apreciat scriitor român care locuieşte, scrie şi studiază la Paris şi, mai nou, încearcă să îi aducă pe români acasă prin poezie. Darie Ducan a debutat la 15 ani, la 19 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar acum este doctorand al Universităţii Paris-Sorbona.

(w882) Ducan

Vorbim despre un proiect ce se adresează persoanelor preocupate de cultură, tradiţie şi modă şi care a reuşit să atragă atenţia publicului internaţional prezent şi în acest an la celebrul carnaval de la Veneţia.

(w882) Mihai Dinu

Este vorba despre expoziţia Zestrea a doamnei Liliana Turoiu, care cuprinde o colecţie inspirată din costumul tradiţional românesc, un album de artă şi costum, precum şi un film documentar.

(w882) Turoiu

Tot în această ediţie aflăm detalii despre seria manifestărilor “Adevăruri despre noi” dedicate culturii, istoriei şi personalităţilor românităţii balcanice şi organizate de Institutul Fraţii Golescu pentru românii din străinătate.

(w882) Tircomnicu

Al cincilea eveniment din această serie a avut loc recent la Clubul Ţăranului Român şi a fost dedicat evocării personalităţii lui Apostol Mărgărit, liderul naţional al aromânilor din Imperiul Otoman.

(w882) berciu

Flaviu Turcu este primul român care a câştigat „Oscarul inventicii”, în Statele Unite ale Americii, împreună cu echipa de cercetători din care face parte. L-am invitat să ne povestească despre proiectul care i-a adus acest premiu, dar şi despre întoarcerea în România şi despre activitatea să de la Universitatea Babeş - Bolyai din Cluj.

(w882) turcu

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri