loader
Foto

Galerie foto

Comedie la superlativ, de Crăciun la TVRi

Pe 26 şi 27 decembrie, de la ora 22.00, la TVR Internaţional aveţi întâlnire cu spumoasa cucoană Chiriţa, în două dintre filmele clasice ale seriei.

 

Filmul românesc la TVRi

Pornind de la piesele lui Vasile Alecsandri, regizorul Mircea Drăgan a dat viaţă, în 1987 şi 1988, inegalabilei cucoane Chiriţa, întruchiparea parvenitismului, intrepretată magistral de Draga Olteanu-Matei.

Sâmbătă, 26 decembrie, urmăriţi la TVRi, “Cucoana Chiriţa”, o comedie care urmăreşte strădaniile Chiriţei, proaspăt întoarsă de la Paris, să-şi „franţuzească” întreaga familie şi să parvină: bărbatul, ispravnic la Ieşi, iar duducile-Aristiţa şi Calipsiţa-„educarisite şi parisuite”, măritate cu bărbaţi de soi, prin care să se urce „sus, sus, sus, tot mai sus”.

Duminică, 27 decembrie, TVRi difuzează “Chiriţa în Iaşi”, un film care urmăreşte strădaniile Chiriţiei pentru a găsi gineri potriviţi pentru cele două fete ale sale, Aristiţa şi Calipsiţa.

(w882) Cucoana Ch

Chiriţa, Bârzoi, Guliţă, Luluţa, Safta, Domnul Şarl... Corupţia, snobismul, incultura, parvenitismul – toate metehnele societăţii româneşti de veac XIX, şi nu numai – sunt „aduse la judecata” publicului prin geniala scriitură a lui Vasile Alecsandri, dar şi prin interpretarea spumoasă a unor actori excepţionali şi prin viziunea artistică magistrală a regizorului Mircea Drăgan.

În ambele îi revedeţi pe actorii de aur ai scenei româneşti: Draga Olteanu-Matei, Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Ştefan Tapalagă.

DE 20 DE ANI, FILMUL ROMÂNESC ESTE LA TVR INTERNAŢIONAL!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri