loader
Foto

Cine este actorul Kyrie Mendél: prezentator TVR Internaţional şi personajul Raoul în „Fantoma de la Operă”

Pentru telespectatorii TVR Internaţional, se dă startul divertismentului la sfârşit de săptămână alături de Kyrie Mendél, prezentator și realizator al emisiunii „Vineri seară în direct”.

 

Kyrie Mendél
Vineri seară în direct

Artist complex, Kyrie Mendél şi-a făcut debutul în televiziune la scurt timp după participarea sa la Selecția Națională Eurovision, în urmă cu un an. A rămas alături de TVR Internaţional, iar vocea sa este recunoscută şi de telespectatorii TVR INFO, unde este voice over pentru „Romania News Report". Activitatea sa artistică este însă mult mai vastă. A fost colaborator cu Teatrul de Operetă București, Teatrul Metropolis București şi Opera Națională. În CV-ul său mai apar colaborări muzicale, în calitate de producător și compozitor, cu UNATC, roluri în teatru, dar şi reprezentarea României în cadrul Festivalului Cerbul de Aur, Brașov 2004. Cel mai nou proiect al său este personajul Raoul, din „Fantoma de la Operă”, spectacol jucat la Opera Națională București.

Despre cariera sa în TVR, dar şi despre culisele spectacolului „Fantoma de la Operă”, considerat unul dintre evenimentele cele mai aşteptate şi de succes ale anului, Kyrie Mendél a vorbit pe larg într-un interviu.

(w882)

Când ai debutat în televiziune şi cum ai ajuns, ca artist, să îmbrăţişezi această meserie?

Am debutat în televiziune imediat după participarea mea la Selecția Națională Eurovision România 2022. Însă dragostea mea pentru micul ecran există încă din copilărie, când îi înnebuneam pe ai mei cu emisiuni imaginare, „teatru radiofonic la casetofon” și interviuri cu deodorantul pe post de microfon. Sunt fascinat de tot ce înseamnă pregătirea unei emisiuni, atât pe platoul de filmare cât și în spatele camerelor. Le sunt recunoscător Televiziunii Române și, în special, lui Bogdan Stănescu, pentru că au avut încredere în mine.

Cum a fost drumul până aici, care sunt cele mai importante momente?

Nu a fost ușor. Ca actor, nu e niciodată simplu. Cred eu. Dar nu am renunțat niciodată la pasiunea mea. Pentru mine, cel mai important lucru în viață este să îți urmezi visurile. E un clișeu, dar, pe măsură ce trece timpul, cred tot mai mult în asta.

Cerbul de Aur, „Școala Vedetelor", Eurovision, colaborarea cu Teatrul Național de Operetă, Teatrul Metropolis, unde am jucat pe aceeași scenă cu Ileana Stana Ionescu, Dana Dogaru, Irina Petrecu și Alexandrina Halic, iar acum opera, în care joc rolul lui Raoul, sunt probabil cele mai importante momente de până acum. E o mare onoare și bucurie să fac parte din cel mare musical făcut în România până acum, „Fantoma de la Operă”.

(w882)

Ești un artist complex, actor, interpret şi producător muzical, dar și om de televiziune. Care este domeniul care te defineste? Ce îţi place cel mai mult?

Muzica a fost prima mea dragoste, dar, în acest moment, toate sunt atât de legate între ele, încât nu se mai poate una fără alta. Și așa va rămâne!

La „Vineri seară în direct” recomanzi telespectatorilor cele mai interesante evenimente culturale şi de divertisment. Cum se anuntă această vară în România? Ce personalităţi te-ai gândit să inviţi la „Vineri seară în direct”?

România este plină de evenimente extraordinare în această vară. De neratat ar fi Festivalul „George Enescu” din București, Festivalul „Johann Strauss”, Sibiu sau Ennio Morricone la Ateneul Român. Sigur, sunt nenumărate alte evenimente, însă noi ne dorim să descoperiți locuri extraordinare de care poate nu știați până acum. Muzeul Aman, Muzeul „Micul Paris” sau Vila Minovici.

Printre invitați s-au numărat, până acum, Marcel Iureș, Luminița Anghel, Doina Levintza, Mircea Vintilă, Andreea Marin sau Irina Margareta Nistor. Pentru sezonul al doilea am pregătit personalități la fel de importante, dar e secret deocamdată! Urmăriți-ne și îi veți descoperi!

Ai intrat în atenţia publicului TVR, după ce ai ocupat locul al doilea la Eurovision România în 2022. Ai rămas fan Eurovision? Este posibil să te mai vedem concurând şi în viitor?

Am fost fan Eurovision dintotdeauna și am urmărit fenomenul încă din copilărie. Îmi doresc să intru în competiție din nou, dar aștept momentul potrivit în care să obțin rezultatul pe care mi-l doresc.

Rolul Raoul, din „Fantoma de la Operă”, ți-a adus mai multă notorietate. Care este povestea acestui rol? Cum a venit propunerea de a te alătura distribuției?

Le sunt recunoscător în fiecare zi tuturor celor care au făcut ca acest show să devină realitate. Oameni care și-au pus tot sufletul în acest spectacol și se vede! Nu m-am gândit niciodată că aș putea face acest rol până am ajuns să îl cunosc pe îndelete. Cu fiecare reprezentație sunt mai aproape de Raoul, îi înțeleg deciziile și sunt de partea lui atunci când sunt pe scenă. Altfel nu se poate! Mă fascinează rolul ăsta, care nu e deloc ușor! O provocare pentru mine.

Cum decurge o zi din viaţa ta şi care sunt momentele preferate ale zilei?

Pentru un artist, o zi încărcată este întodeauna o bucurie. Și îmi doresc ca lucrurile să rămână așa! Când faci totul cu pasiune, timpul zboară. Seara sunt cel mai fericit. Momentul în care văd rezultatele muncii.

Mai ai timp şi de hobby-uri? Care sunt pasiunile care te definesc şi cum le acorzi timp?

În acest moment, pasiunea mea este și meseria mea și, cum spuneam și mai sus, vreau ca acest lucru să nu se schimbe. În afară de asta, sunt fascinat de natură și mă bucur de ea cu fiecare ocazie. Câte o carte sau un film bun sunt și ele binevenite.

(w882)

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri