loader
Foto

Galerie foto

Cele mai bune sfaturi medicale, la “Un doctor pentru dvs.”

Doctori de top şi informaţii de ultimă oră despre afecţiunile pielii, fitoterapia în afecţiunile respiratorii, tumorile cutanate, varicele,sănătatea inimii, chirurgia cardiovasculară minim invazivă  şi autismul, de luni până joi, de la 18.30, la TVRi.

 

Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Luni, 28 martie

Irninis Miricioiu vă aduce informaţii despre terapiile naturale pentru afecţiunile pielii şi fitoterapia în afecţiunile respiratorii. În prima parte a ediţiei invitată este dr. Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte - Societatea Română a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal. Statistic, una din zece persoane suferă de eczemă cel puțin o dată în viață. Pielea, cel mai mare organ al corpului, este expusă mereu la factori variaţi de mediu, mulţi dintre ei, nocivi. Îmbolnăvirea acestui organ poate duce chiar la deces. Îngrijirea pielii, intern şi extern, are un rol important în menţinerea sănătăţii.

Invitata celei de-a doua părţi este dr. Iulia Burghiu-Hobeanu, medic specialist ORL, competenţă în apifitoterapie. Conform statisticilor, după bolile cardiovasculare şi cerebrale, bolile respiratorii reprezintă a treia cauză de mortalitate în Uniunea Europeană. Schimbarea mediului şi înmulţirea factorilor poluanţi au dus la creşterea numărului de afecţiuni la nivelul căilor respiratorii, multe dintre ele greu de tratat. Însă, natura are la dispoziţie o varietate de plante capabile să ofere cele mai bune remedii terapeutice. Despre ce este vorba, aflaţi în ediţia de luni a emisiunii!

(w882) Un doctor


Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 29 martie

Sorin Sîrbov are pe agendă două subiecte medicale importante: tumorile cutanate şi varicele. În prima parte a ediţiei moderatorul stă de vorbă cu prof. univ. dr. George-Sorin Ţiplică, medic primar dermato–venerolog, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina. Conform statisticilor, unul din trei pacienţi examinaţi are cancer de piele, iar la fiecare 60 de minute se înregistrează un deces din cauza unei tumori. Depistate la timp, 90% dintre cancerele cutanate pot fi vindecate. Autoexaminarea pielii şi monitorizarea periodică a aluniţelor şi leziunilor de către medicul dermatolog pot salva viaţa.

Invitatul din partea a doua e ediţiei este dr.Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, supraspecializare în flebologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române. Boala varicoasă afectează tot mai mulţi tineri. Conform statisticilor,  unul din cinci români suferă de varice, de boala venoasă cronică. Mai mult, 80% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi se confruntă cu această afecţiune. Cauzele sunt multiple, însă de cele mai multe ori, este implicată ereditatea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 30  martie

Ana Maria Ghiur află informaţii utile despre chirurgia minim invazivă, în prima parte a ediţiei, şi despre sănătatea inimii, în partea a doua. În studiou se află dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, Sanador. În România, se realizează chirurgie minim invazivă în mai multe specialităţi medicale. În chirurgia cardiacă, intervenţiile minim-invazive se fac de aproximativ cinci ani şi presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, cu riscuri mici de sângerare şi infectare şi mai ales cu recuperarea bolnavului mult mai rapid. Prin aceste tehnici se pot realiza operaţii din patologia valvulară din boala cardiacă ischemică, malformaţii congenitale la adulţi şi tumori cardiace. În partea a doua, kinetoterapeutul Iulian Nica se alătură doctorului Stanislav Rurac şi ne învaţă, în direct, exerciţii pentru recuperarea după intervenţii cardiovasculare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 31 martie

Sorin Sîrbov a încheiat săptămâna informaţiilor medicale cu o discuţie despre autism, iar invitate au fost prof. univ. dr. Iuliana Dobrescu, şef secţia de Psihiatrie Pediatrică şi dr. Florina Rad, medic primar Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”. Pe 2 aprilie este Ziua Internaţională a Autismului. Conform recentelor studii americane, în lume, 1 din 68 de persoane suferă de autism. Specialiştii estimează că, la ora actuală, autismul este o afecţiune care depăşeşte în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Se estimează că,  în România, există peste 15.000 de persoane cu autism.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina deFacebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

*Când greşesc medicii …

Invitati Elena Manea si ADDA

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri