loader
Foto

Cele mai bune sfaturi de la dr. Burnei, la „Un doctor pentru dvs.”

În ediţia din 20 mai a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”, invitatul moderatoarei Ana Maria Ghiur a fost prof.univ.dr. Gheorghe Burnei, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică.

 

Doctorul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi şeful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Maria Sklodowska Curie”.

Este membru al Societăţii Europene de Ortopedie Pediatrică, preşedinte fondator al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri şi membru al Academiei Central-Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Prof.univ.dr. Gheorghe Burnei a realizat zeci de intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi naţională. În 1996, dr. Burnei s-a remarcat prin conceperea în premieră a unui instrumentar special – fixatorul extern circular - care rezolva o problemă complicată la acel moment pentru medicii din ţară. Această metodă inovatoare, care îi poartă numele, a permis efectuarea în România a operaţiilor de alungire a membrelor la copii.

(w882) Gheorghe B

Reconstrucţia artroplastică a şoldului – operaţia “Burnei” - este o tehnică operatorie folosită de ortopezii din toată lumea şi care poartă numele chirurgului român.

În emisiunea din 20 mai de la TVR Internaţional, prof.univ.dr. Gheorghe Burnei a răspuns la întrebări despre scolioză şi a făcut recomandări pentru evitarea greşelilor posturale.

„România s-a numărat printre cele zece ţări care au făcut pionierat în tratarea afecţiunilor scoliotice cu debut precoce. Există copii care se nasc cu scolioză, acest lucru este mai puţin cunoscut” – a subliniat medicul Burnei.

Cele mai  moderne dispozitive folosite pentru corectarea diformităţilor, nevoia de centre noi de terapie şi intervenţia medicală precoce au fost subiecte abordate, între altele, în discuţia din emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Respiraţia şi ritmul cardiac sunt afectate, în viaţa adultului care nu şi-a tratat afecţiunile scoliotice, a mai relevat dialogul cu dr. Burnei.

De asemenea, reputatul medic a vorbit despre tratamentul prin purtarea corsetului.

Emisiunea integrală este disponibilă pe TVR+ şi o puteţi urmări aici.

Profesorul Burnei s-a întâlnit în platoul TVR Internaţional cu un alt medic de renume internaţional, invitat al ediţiei din 1 iunie a emisiunii. E vorba de Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică şi reparatorie, manager SCUC “Grigore Alexandrescu”, recent premiat la Londra. Nu rataţi ediţia de luni, 1 iunie, a emisiunii!

(w882) Dan Mircea

(w882) Dan Mircea

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri