loader
Foto

Câştigătorii concursului "Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!"

Concursul “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!” derulat de TVR Internaţional și IIANA, între 6-24 iunie, şi-a desemnat câştigătorii de Ziua Universală a Iei.

 

Găsiţi mai jos cele trei fotografii desemnate câştigătoare şi textele care le însoţesc:

Locul 1 – Andreea Roşu

(w882) Andreea Ro

Iubesc ia pentru că văd gravat încă printre motive sufletul strămoșilor mei care au purtat-o cu atâta demnitate la joc, la câmp, la Biserică. Iubesc ia pentru că e pură; pentru că este atât de veche și totuși atât de proaspătă; pentru că este poveste și poveștile nu mor niciodată... Te iubesc, RomânIE-n care-acum trăiesc!

Locul 2 – Andreea Teodora Topor

(w882) Andreea Te

Din multele momente în care am purtat ia, în această fotografie a fost imortalizată o minune a iei: o îmbrăţişare plină de prietenie şi dragoste sinceră între două fete care cu o săptămână în urmă nu se cunoşteau. De aceea iubesc ia românească. Locuiesc în România. În toate călătoriile am fost şi voi fi însoţită de ie.

Locul 3 - Iuniana Daniela Popescu

(w882) Iuniana Da

De ce îmi place IA? Pentru că înseamnă doar şi numai RomânIA. A fost, este şi va rămâne paşaportul nostru cultural. Este unică, aşa cum devenim noi unici, atunci când o purtăm, în toate colţurile lumii. Când îmbrăcăm ia, îmbrăcăm tradiţia şi cultura românească. Îmbrăcam istoria Reginei Maria. Tradiţia neamului nostru. O port şi o arăt cu mândrie aici unde sunt. Povestesc cu drag istoria ei în toate instituţiile de învăţământ, unde îmi desfăşor activitatea (Italia). Arăt că România este şi altfel. Vă mulţumesc pentru iniţiativă şi pentru şansa pe care ne-aţi dat-o, de a ne ,,exprima'' vizibil. P.S.  La origini sunt olteancă şi aşa voi rămâne!

***

Câştigătorii concursului au fost anunţaţi pe 24 iunie, în direct, în ediţia specială a emisiunii “Articolul VII”, dedicată Zilei Universale a Iei.

Câştigătorii sunt rugaţi să contacteze echipa TVR Internaţional pe adresa de e-mail tvri@tvr.ro şi să trimită datele lor de contact în următoarele 7 zile calendaristice. Ei vor fi contactaţi de echipa postului de televiziune pentru a intra în posesia premiului.  Dacă aceştia nu trimit datele lor de contact în următoarele 7 zile calendaristice, organizatorii concursului vor acorda premiile persoanelor care se situează pe următoarele poziţii în clasamentul concursului.

Concursul "Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!" s-a derulat în perioada 6-24 iunie pe pagina de Facebook a postului TVR Internaţional. Informaţii despre concurs au fost disponibile şi pe site-ul tvri.tvr.ro.

În această competiţie s-au înscris români de pretutindeni care au răspuns cu inima deschisă demersului  nostru de a promova tradiţia universalei cămăşi româneşti.

Sponsorul concursului: IIANA

TVR Internaţional şi-a rezervat dreptul de a descalifica din concurs acele înscrieri care au strâns aprecieri într-un mod nelegitim.

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri