loader
Foto

Buzău, un ţinut de legendă

Dr. Simona Tănase, director general Pensiunea „Casa Matei” Berca, Buzău, Ştefan Chircă, primar Sărata Monteoru, şi Dan Costache, director general Muzeul Buzăului, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 13 februarie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

„Investiţi în România!” continuă la TVRi emisiunile dedicate turismului. În această ediţie facem o călătorie pe meleaguri buzoiene!

De ce am ales această destinaţie? Buzăul este considerat o „Mică Românie”.

De la câmpie până sus în munții Penteleu, aici găseşti toate formele de relief, iar salba de râuri care le străbate a desenat de-a lungul vremii peisaje fascinante.

Lista obiectivelor este foarte lungă: Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi, Focul Viu de lângă Lopătari, mănăstirea şi cetatea Berca, Tabăra de sculptură de la Măgura, lacul Vulturilor, barajul artificial de la Siriu, locul în care omul a reuşit să modeleze natura.

(w882)

La Buzău istoria se împleteşte cu legenda. Nu rataţi Ţara Luanei cu ale ei aşezări rupestre, răspândite în zona Bozioru, Colţi, Cozieni şi Brăeşti. Tot aici găsiţi şi Babele de la Ulmet sau biserica de la Aluniş, veche de sute de ani. Un alt punct de interes este Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, care adăposteşte singura colecţie de romanit din lume şi cel mai vechi chihlimbar de pe pământ, ce datează de 60 de milioane de ani.

(w882)

(w882)

Autorităţile şi investitorii doresc aducerea locului în prim-planul turismului românesc. Astfel, un succes binemeritat a fost obţinut anul trecut, când Sărata Monteoru a redevenit staţiune balneoclimaterică.

(w882)

Gazdele vă întâmpină cu multă ospitalitate, cu un pahar de ţuică de Buzău, înainte de o masă copioasă, numai cu bunătăţi tradiţionale, gătite ca la mama acasă. Nu vor lipsi vestiţii cârnaţi de Pleşcoi, babicul, covrigii de Buzău şi vinurile de Pietroasele.

(w882)

***

„Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+.

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător Andrei-Victor Dochia

8:20 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

Sedentarismul şi durerile lombare

Sedentarismul şi durerile lombare

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul ...

 

#tvri