loader
Foto

Aventură și comedie în filme de weekend, la TVRi

Sâmbătă și duminică, de la ora 23.00, TVRi transmite două filme în regia lui Mircea Mureşan.

 

Filmul românesc la TVRi

MARIA ŞI MAREA - sâmbătă, 7 septembrie, ora 23.00

"Maia Morgenstern interpretează, în acest film, după un scenariu de Radu Tudoran, o Penelopă modernă care îşi împarte timpul între pupitrul de telegrafistă şi frumoasele amintiri din cea mai frumoasă vară a iubirii îndepărtate." - Ileana Peneş Dănălache - 1989 (”Cinema”)

„Maria, femeie voluntară şi răbdătoare, îşi aşteaptă, romantică visătoare a întinderilor marine, ”lupul de mare”. – Tudor Caranfil (”Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera)

România, 1988

Regia: Mircea Mureşan

Scenariul: Radu Tudoran

Muzica: Horia Moculescu

Cu: Maia Morgenstern, Eusebiu Ştefănescu, Mircea Anca

(w882)

MISS LITORAL – duminică, 8 septembrie 2019, ora 23.00

Nea Costel şi consoarta sa, Didona, vor cu orice preţ ca fiica lor, Tina, să participe la concursul de frumuseţe Miss Litoral, anunţat la Mamaia. Dar fata este îndrăgostită de Dorel, un băiat timid şi gelos, care nu vede în ea frumuseţea de pus pe coperţile revistelor şi vrea s-o păstreze doar pentru el. Aşadar, Tina pleacă la concurs cu inima îndoită, cu Dorel pe urmele ei… Concursul are loc şi Tina devine Miss Litoral. Şi, în pofida tuturor tentaţiilor unei Miss, ea îl iubeşte tot pe Dorel.

România, 1991

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Jean Constantin, Alexandru Arşinel, Anca Ţurcaşiu, Rodica Popescu Bitănescu, Rodica Mureşan, Horaţiu Mălăele

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu

Producător Natalia Catan

8:00 Weekend matinal

* Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri