loader
Foto

Avantajele stomatologiei moderne

Marți, 5 septembrie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Avantajele stomatologiei moderne

Invitat: dr. Octavian Făgăraş, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, dr. în științe medicale

(w882)

Specializat din 1990 în implantologie și expert certificat în implantologie de Societatea Germană de Implantologie Orală, medicul Octavian Făgăraş, după mai bine de 35 de ani, în 2005, s-a reîntors Acasă. Este laureat al premiului „Viziune în Medicină”(2010). E convins că ”România a fost şi este o alegere bună”. Când avea 8 ani, în 1968, a părăsit țara natală şi s-a stabilit în Germania, cu părinţii. Apoi, a studiat medicină în Italia şi medicină dentară în Germania. La sfârșitul anului 1994, a emigrat în Italia. În 2005, a fost editor și redactor șef la o prestigioasă revistă de stomatologie practică din lume, editură la care a renunțat în 2021. Este inițiatorul și președintele filialei din România a uneia dintre cele mai mari societăţi gastronomice internaționale. Vom puncta beneficiile chirurgiei orale, ale implantologiei, parodontologiei și proteticii cu invitatul nostru, directorul propriului Centru de educaţie medicală postuniversitară în stomatologie.

* Importanța prevenției la copii și adolescenți

Invitat: dr. Asma Battah, medic stomatolog pedodont, manager clinică stomatologie pediatrică

(w882)

(w882)

Este primul voluntar al Cabinetului stomatologic mobil Zâna Merciluță, primul  medic care a venit în sprijinul copiilor din zone defavorizate. De prevenție gratuită au beneficiat și copiii din Institutul Oncologic București sau din școli mărginașe. Una dintre întrebările cheie la care ne va răspunde este când e bine să renunțăm la măselele de minte. Pe lângă recomandările care ne pot ajuta să ne bucurăm de o dantură sănătoasă, invitata noastră vine cu noutăți din Olanda, de la IAPD (Congresul Asociației Internaționale de Stomatologie Pediatrică). Ca număr de pedodonți ai IAPD, România se află în top 10 internațional, alături de Japonia, SUA, India, Olanda, Australia sau UK. Ia românească a fost scoasă în lume la acest eveniment, îmbrăcată cu mândrie și bucurie de membrii delegației românești.

* Reportaje Stop Cancer 2023

La a şaptea ediţie a Simpozionului Translațional de Oncologie Personalizată, STOP Cancer România, specialişti de marcă din SUA, au vorbit despre importanța contribuției diasporei la îmbunătățirea medicinei și a societății românești, în general. Sub îndemnul de unitate a românilor de pe toate continentele, având în vedere deschiderea actuală, merită încercat cât mai mult transferul de cunoaștere pentru România! O recomandare utilă este să facem sport pentru că ajută la toate, de la psihic până la prevenirea cancerului.

***

(w882)

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

***

La TVR Internațional, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

4:00 Tradiţii (R)

*Ediţie specială (I)

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(Reluare)

6:00 Exclusiv în România (R)

În duminica Paștelui, Cristi Tabără și Cristina Șoloc vă propun o ediție de sărbătoare, într-o comunitate etnică în care nu au mai fost până acum. Echipa Exclusiv în România ajunge în județul Botoșani, supranumit și “leagănul geniilor”, pentru că aici s-au născut zeci de personalități care au scris istorie în domeniile lor. Una dintre explicațiile oamenilor de știință este că în zonă s-au amestecat diverse etnii și rase, fapt care ar favoriza apariția unor indivizi cu o inteligență superioară, ca Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian, etc. Tocmai de aceea, în această ediție punem reflectorul pe una dintre etniile stabilite aici acum sute de ani, iar pentru asta, facem o incursiune în satul Rogojești, din comuna Mihăileni, unde populația este preponderent ucraineană. Petrecem sărbătoarea Învierii Domnului în maniera în care o fac ucrainenii în continuare aici la Rogojești. Vedem cum localnicii transformă ouăle de Paște în adevărate bijuterii, cunoaștem oameni gospodari, ansamblul popular ucrainean Vesna, fanfara Florile Bucovinei și explorăm întreaga zonă, pentru că este extrem de interesantă din toate punctele de vedere. Istoria aici este de câteva sute de ani, poate chiar de milenii, dacă luăm în serios cercetările care se fac în zonă. De asemenea, vizităm și Mănăstirea Vorona, mănăstire întemeiată în 1600 de călugări veniți din spațiul slav, cel mai probabil ruși, la care s-au adăugat bănățeni și moldoveni-un spațiu de interferență foarte interesant, unde există, de exemplu, chilia Patriarhului Teoctist al României, care a ucenicit în Mănăstirea Vorona, dar și un fond de carte veche absolut impresionant, în chirilică și slavă-4000 din cărți, dintre care 2000 sunt în patrimoniu național. Și tot în comuna Vorona, stăm de vorbă cu badea Costică Ciubotărița din satul Joldești, Tezaur Uman Viu UNESCO și cetățean de onoare al comunei Vorona, specialist în prelucrarea pieilor de oaie. Meșterul popular Ciubotărița confecționează căciuli din blană de oaie, meșteșug transmis în familia lui de 5 generații, dar cântă și la fluier și la muzicuță.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri