loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Autovindecare prin puterea minţii

La TVR Internațional de la ora 19.00, pe 8 august, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune subiecte medicale de interes.

 

Măriuca Mihăilescu

* Autovindecare prin puterea minţii

Invitat: Costin Dămășaru, fondator Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale

Invitatul nostru, licenţiat în psihologie, predă la o universitate din Brugges, Belgia, este doctor în Management, are Masterat în administrarea afacerilor și a studiat la MIT, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. A lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, cu care a creat o echipă de lucru eficientă și a dezvoltat un concept inovativ numit Brain Mapping-Brain Computer Interface.

(w882)

Tehnologia pe care echipa o folosește în cadrul Centrului este una revoluționară, non-invazivă, bazată pe ultimele descoperiri în materie de cartografiere și augmentare a rețelelor neuronale. Protocoale personalizate de antrenament neuronal pot ameliora sau chiar elimina simptomele asociate depresiei, anxietății, tinitusului, tulburărilor din spectrul autist, ADHD-ului, migrenelor sau stresului. Proiectul lui Costin Dămășaru este adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta cu tinitus, o boală neuronală crudă, care l-a dus în depresie, foarte aproape de pragul sinuciderii şi pe care a reuşit să o depăşească singur. Consideră că misiunea lui este de a ajuta oamenii să acceseze imensa putere de vindecare a creierului pentru atingerea potențialului maxim.

* Tratamentul epilepsiilor

Invitat: dr. Bogdan Florea, fondator Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, medic primar neurologie, Cluj Napoca

(w882)

Renumit în lumea medicală internaţională, dr. Bogdan Florea este unul dintre cei 3 specialişti care a descoperit o nouă stare a creierului care, în come profunde funcţionează în regim de avarie. A pus bazele Reţelei de Telemedicină în Epilepsie, un proiect naţional, prin intermediul căruia s-au achiziţionat electroencefalografe de ultimă generaţie și lucrează la înfiinţarea unui centru de sprijin psihologic pentru părinţii care află că puii lor au epilepsie. S-a dedicat tratării epilepsiei şi a înfiinţat prima Reţea de Telemedicină în Epilepsie şi prima Clinică de Podiatrie din România, după ce tatăl diabetic s-a stins din cauza leziunii netratate la picior.

***

Mulţumim Dalin pentru susţinerea oferită în realizarea emisiunii!

(w235)

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Emisiunea este disponibilă pe TVR+.

***

(w882)

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător: Monica Ancuța
Credit foto: Monica Ancuța

12:00 A doua Românie (R)

* Teodora Popa este o tânără cercetătoare din Londra specializata în genetică care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro. A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL), și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și a sănătății femeilor. Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată, şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii. La inceputul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiinta al Anului din partea British Fertility Society. Teodora este împreună cu noi în această ediţie şi ne spune poveste ei, dar şi care sunt motivele pentru care a venit în România.

Reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care curpinde reinterpretări de muzică clasică şi Jazz. Mihaela Crăciun ne spune povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, stabilit de mulţi ani în Canada.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

* Enescu o afacere de stat. Criza rachetelor din Cuba

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri