loader
Foto

Artişti de valoare, la TVR Internațional

Corina Dobre a adus în atenția telespectatorilor emisiunii "A doua Românie" proiecte culturale românești, dar și personalități care revin cu plăcere în fața publicului din România. Revedeţi ediţia joi, 1 septembrie, de la ora 21.00, la TVRi.  

 

Corina Dobre
A doua Românie

Bienala de Artă de la Veneţia este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaţionale, cu o tradiţie de peste 100 de ani. România a fost reprezentată în acest an printr-un proiect complex, intitulat „Tu ești un alt Eu: O catedrală a corpului”, creat de Adina Pintilie, o prezență artistică confirmată la nivel internațional.

Adina Pintilie este cunoscută publicului datorită lungmetrajului „Touch Me Not”, câștigător al Ursului de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și aclamat în întreaga lume. Despre mesajul pe care țara noastră îl transmite prin intermediul acestui proiect artistic ne-a vorbit Georgiana Petcu, responsabil cu comunicarea în cadrul echipei care reprezintă România la Bienala de la Veneția și Cosmin Costinas, curatorul expoziției.

(w882)

„Un cocktail de muzică clasică cât se poate de serioasă combinată cu artificiile repertoriului pentru pian”, așa își descrie muzica pianistul Daniel Ciobanu, unul dintre cei mai apreciați tineri pianiști ai României, cap de afiș al unui concert extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu" acum ceva vreme. Invitat la A doua Românie, Daniel Ciobanu a povestit despre studiile și concertele din străinătate, dar și despre colaborarea cu Filarmonica George Enescu și cu actrița austriacă Isabel Karajan, fiica legendarului dirijor Herbert von Karajan.

(w882)

Anul acesta, singurul post de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz, împlinește un sfert de secol de la înființare. Cu prilejul aniversării celor 25 de ani de existență ai Radio România Muzical, colegii noștri din radio au programat emisiuni dedicate, au organizat concerte, lansări de albume, întâlniri cu publicul. Dirijorul și compozitorul Cristian Măcelaru a venit special de la Bonn pentru concertul eveniment ce avea să marcheze cei 25 de ani de existență ai postului Radio România Muzical. Am aflat detalii din reportajele realizate de Sandrino Gavriloaia.

***

Moderator Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia

Realizator şi producător: Liliana Văduva

18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri