loader
Foto

Articolul VII: interviu cu Ambasadorul Ion Jinga | VIDEO

Viața la New York, în vremuri de pandemie, a fost reflectată de Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, în interviul acordat Mihaelei Crăciun. L-ați putut urmări la TVRi și TVR 3, miercuri, 29 aprilie, ora 22.00.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Ambasador al României la Naţiunile Unite, din august 2015, Ion Jinga a fost si Preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională.

În interviu, Ion Jinga a evidențiat detalii importante privind: schimbarea programului de lucru la ONU și la Misiunea Permanentă a României din New York, adaptarea la noile restricții și reguli impuse de autorități, consecințele economice și sociale ale pandemiei.

 

(w882) Sediul ONU

Interviul a surprins și o abordare a situației actuale în termeni de securitate internațională, a fenomenului globalizării și a desfășurării activității diplomatice în post - pandemie.

Ar putea fi comparată rata somajului cu Marea Depresiune din SUA, din anii 1930, atunci când aceasta s-a întins pe un deceniu? Planeta s-ar putea confrunta cu episoade de foamete de „proporții biblice” în părțile cele mai sărace ale lumii?

Răspunsurile le-ați aflat, în exclusivitate, în emisiunea Articolul VII, la TVRi și TVR 3, miercuri, 29 aprilie, ora 22.00, de la invitatul de onoare al Mihaelei Crăciun, Ambasadorul Ion Jinga.

(w882) Cover Arti

Realizatoarea TVRi, Mihaela Crăciun, și invitatul ei, Ambasadorul Ion Jinga, s-au oprit cu respect și apreciere și asupra rolului avut de Nicolae Iorga și George Coșbuc pentru cultura română.

(w882) Mățău

Cel mai greu de suportat, dar și cel mai frumos sentiment, în aceste momente, pentru Ion Jinga, este  dorul de acasă.

(w882) Mioarele A

ACASĂ este cel mai înalt deal din România,  Mățău  (1017 m), este satul de reședință al comunei Mioarele din județul Argeș, unde a copilărit Ion Jinga.

Așadar, ați putut urmări un interviu de excepție cu omul Ion Jinga, miercuri, 29 aprilie, ora 22.00, la TVRi și TVR 3, în cadrul emisiunii Articolul VII!

***

Emisiunea Articolul VII a putut fi urmărită și pe TVR+.

Realizator și producător: Mihaela Crăciun

 

15:30 Istorii ascunse

*Masoneria în vestul țării

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate.Producător Cristina Baican

(redifuzare)

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri