loader
Foto

"Articolul VII" îi onorează pe veteranii de război | VIDEO

Mihaela Crăciun v-a adus o ediție specială dedicată eroilor care și-au servit țara pe câmpul de luptă în al Doilea Război Mondial. Miercuri, 5 mai, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

O lecţie de istorie pentru generaţia tânără din afara graniţelor ţării, despre sacrificiu, curaj şi patriotism.

„Eroii din război, Campania Televiziunii Române, realizată în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, îi aduce în atenţie, până pe 15 august, pe veteranii care și-au servit țara pe câmpul de luptă. Dintre aceştia, 2.610 mai sunt în viaţă. În al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi.

(w882) veterani d

Vă prezentăm reportaje cu mărturiile supravieţuitorilor, dar şi mesajul transmis de șeful Statului Major al Apărării, general -locotenent Daniel Petrescu, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Ministerul Apărării Naționale a trimis fiecărui veteran de război un drapel tricolor și un coș cu produse tradiționale de Paște, iar seria acestor manifestări a debutat la Sala Unirii din Alba Iulia.

Invitat din partea Ministerului Apărării Naţionale, în direct, prin zoom, este General de brigadă Constantin Spînu, Şeful Direcţiei informare şi relaţii publice, MAPN.

(w882) general co

Se va alătura discuţiei şi antreprenorul Marius Bostan, inițiator RePatriot, prezent în Sala Unirii din Alba Iulia, al cărui bunic, Ştefan, a supravieţuit unui lagăr rusesc.

(w882) marius bos

(w882)

Şi bunicii Alinei Grigore, realizator TVR, au luptat în al Doilea Razboi Mondial, iar ea ne oferă detalii despre eroii pe care i-a filmat pentru Campania Ştirilor din 2015, “70 de ani de pace. Povestile Razboiului”, dar şi despre Campania de acum, „Eroii din război".

(w882) alina grig

(w882) alina grig

Veteranii de război reprezintă expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României, care a fost, este şi va fi garantul securităţii naţionale, dar sunt şi veritabili ambasadori ai ţării noastre în relaţia cu aliaţii şi partenerii noştri. Apartenenţa la neam şi dragostea de ţară le-au călăuzit efortul şi sacrificiul, mulţi dintre aceştia căzând la datorie şi găsindu-şi odihna veşnică departe de ţara şi neamul pentru care au luptat şi s-au jertfit, a transmis preşedintele României cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, sărbătorită la 29 aprilie.

***
Edițiile emisiunii „Articolul VII” sunt disponibile online pe TVR+.

Editor imagine: Mihaela Vişan
Jurnalişti: Raluca Tudor şi Iulia Popescu
Realizator şi moderator Mihaela Crăciun

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

23:00 Nocturne

*Invitat Marius Bodochi

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri