loader
Foto

Articolul VII: Ediţie Specială despre sărbătorile pascale

În ediţia din 19 aprilie a emisiunii "Articolul VII", s-a vorbit despre semnificaţia Sărbătoririi Împreună, indiferent de religia, confesiunea sau ţara cărora le aparţinem. La TVRi şi pe TVR+,  de la ora 21.30.

 

Articolul VII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Anul acesta, creştini de toate confesiunile şi evrei – români din toate zările trăiesc alături de cei dragi sărbătorile pascale.

Bun prilej de reunire a familiilor risipite peste mări şi ţări, ocazie de reînnoire a legăturilor dintre membrii comunităţilor româneşti, Paştele din acest an este şi o fericită împrejurare ca românii de pretutindeni să petreacă împreună cu comunităţile de adopţie.

În ediţia specială din 19 aprilie a emisiunii Articolul VII, etnologul Narcisa Ştiucă ne arată cum se păstrează lumina vie a tradiţiei în bătaia rece a vântului globalizării.

Psihologul Radu Leca ne sfătuieşte cum să gestionăm tensiunile dintre acasă şi departe, dintre ritual tradiţional şi mall, dintre timpul scurt al cotidianului şi dorul de veşnicie.

Rolul bisericilor de limbă română în viaţa comunităţilor din diaspora este analizat de sociologul Constantin Gătin.

Mărturiile unor români care trăiesc departe de ţară despre pacea din inimi şi nevoia de împărtăşire a bucuriei vieţii întregesc tabloul unor sărbători speciale.

(w882) Pesach

În acest an, creştinii celebrează Învierea Domnului pe 16 aprilie, în timp ce Pesach se sărbătoreşte timp de o săptămână şi se încheie pe 18 aprilie. Abia în 2025 ortodocşi, catolici, protestanţi şi evrei vom mai petrece Paştele în acelaşi timp.

***

Moderator: Antonio Momoc

Producător: Raluca Tudor

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri