loader
Foto

Galerie foto

„Diplomația României: repere și noi perspective”

Ediția din  28 august a emisiunii Articolul VII a fost consacrată Reuniunii Anuale a Diplomației Române, desfășurată sub tema „Diplomația României: repere și noi perspective”.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

În cadrul reuniunii au fost dezbătute subiecte de interes privind rolul global al Uniunii Europene, vecinătatea estică, asistență pentru dezvoltare, pacea și securitatea.

Mihaela Crăciun a discutat despre votul în străinătate la alegerile prezidențiale din luna noiembrie și  despre românii din Marea Britanie și Republica Moldova, împreună cu Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, și Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

(w882)

Ambasadorul Dan Mihalache a făcut mai multe precizări pentru românii din Marea Britanie, îngrijorați cu privire la efectele BREXIT. Încetarea liberei circulații nu înseamnă că cetățenii români nu vor mai putea intra în Marea Britanie. De la data Brexit-ului, cetățenii români vor putea, ca și până acum, să intre și să iasă din Marea Britanie pe baza cărții de identitate sau a pașaportului, fără să aibă nevoie de viză. Acest lucru va fi valabil însă doar pentru vizite scurte și cetățenii români vor putea rămâne în Marea Britanie pentru o perioadă de până la trei luni.
.
Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, a evocat a 28-a aniversare a independenței Republicii Moldova printr-un mesaj emoționant: „Dragă Republica Moldova, la cea de-a 28-a aniversare a independenței tale, îți doresc să-ți consolidezi democrația, instituțiile si statul de drept, precum si să-ți urmezi neabătut calea europeană, care asigură stabilitate, predictibilitate si prosperitate tuturor Cetățenilor tăi. Te asigur, totodată, ca România iți este intotdeauna alîturi, iar sprijinul nostru pentru viitorul tău european este sincer, dezinteresat si transpartinic. Noi, românii, spre deosebire poate de alții, punem intotdeauna si un strop de dragoste in relatiile noastre bilaterale speciale, care se bazează pe comunitatea de cultură, limbă, istorie si tradiții. La Multi Ani!”
.
(w882)
.
,,Statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, cu respectarea legislaţiei statului ai cărui cetăţeni sunt.” - se stipulează în Articolul 7 din Constituția României, articol care a dat, la inițiativa Mihaelei Crăciun, începând din anul 2007, și titlul dezbaterii politice săptămânale de la TVR Internațional.
.
.(w882)

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri