loader
Foto

TVR MOLDOVA: doi ani de programe speciale pentru românii de peste Prut

TVR MOLDOVA, postul de televiziune dedicat românilor de peste Prut, împlineşte doi ani de existenţă în care grila a crescut proporţional cu noi producţii proprii, pentru a întări legătura dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului.

 

Astfel, la început de decembrie, TVR MOLDOVA marchează doi ani de existenţă cu trei emisiuni noi, care apropie comunităţile şi dezvăluie în profunzime viaţa din Prut şi Nistru.

Acum doi ani, tot la început de decembrie, Televiziunea Română relansa grila pentru românii de peste Prut, aducând producţiile consacrate ale TVR mai aproape de publicul din Republica Moldova.

Actualitate, divertisment, folclor, agricultură – știri, dezbateri, reportaje, documentare, filme româneşti şi multe altele - toate acestea s-au regăsit în grila TVR MOLDOVA în ultimii doi ani, alături de transmisiuni speciale de Ziua Naţională pe 27 august, fotbal din Liga I din România şi multe producţii create doar pentru publicul basarabean.

Dacă la început programul TVR MOLDOVA prelua cele mai de succes producţii ale Televiziunii Române și difuza emisiunea “Orizont European”, moderată de Miruna Munteanu, cu timpul şi-au făcut apariţia în grilă dezbateri realizate din studioul de la Chişinău, cu focus pe actualitatea politică şi socială din ţară, cum este “Punctul pe AZi” cu Vitalie Guţu, transmisă lunea şi marţea de la ora 21.00.

În plus, de la 1 noiembrie 2014, în grila TVR MOLDOVA a apărut primul Telejurnal dedicat românilor de peste Prut, la ora 19.00. În prezent, cele mai importante ştiri din Republica Moldova şi din România, dar și din regiune, din comunitatea europeană și de pe plan internațional sunt la orele 13.00, 17.00 și 19.00.

La capitolul filme şi seriale, pe lângă filme româneşti calsice, dar și producții noi premiate internațional, difuzate în fiecare weekend, de la începutul acestei toamne, grila TVR MOLDOVA s-a mai îmbogăţit cu serialul poliţist „Legea lui Doyle”, care se difuzează de luni până joi, de la ora 22.00.

La începutul iernii, de sâmbătă, 5 decembrie, trei titluri noi îşi fac loc în grila dinamică a postului: “Generaţia EU”, “Destine ca-n filme între Prut şi Nistru” și “Gustul Moldovei”.

Duminica, de la ora 19.00, îi căutăm împreună pe cei care pot pune definitiv Republica Moldova pe drumul către Uniunea Europeană, spre valorile democratice și civilizația vestică, în noua producţie “Generaţia EU”, moderată de Irina Bejenaru.

Plecând de la succesul seriei de reportaje şi documentare “Destine ca-n filme” de pe TVR2, care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune profundă în lumea românilor de peste Prut. Astfel, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA, puteţi urmări reportaje şi documentare speciale despre destine ca-n filme din Republica Moldova. Eroii poveştilor de succes vor fi, de această dată, români de dincolo de Prut, oameni obişnuiţi pe care viaţa i-a pus în situaţii neobişnuite.

Pentru că mâncarea este de fapt o formă de cunoaştere, dar şi pentru că românii basarabeni ţin la tradiţii şi autentic, săptămână de săptămână, la TVR MOLDOVA, sâmbăta, de la ora 19.00 descoperim excelente reţete vechi alături de chef Georgeo Andrei în noua emisiune “Gustul Moldovei”.

 

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri