loader
Foto

Angela merge mai departe – îndemnul relansat de Dorina Lazăr

Sâmbătă, 3 septembrie, TVR Internațional difuzează filmul românesc regizat de Lucian Bratu, “Angela merge mai departe”.

 

Filmul românesc la TVRi

În distribuţie îi întâlnim pe Dorina Lazăr, Valentin Uritescu, Vasile Miske  şi Cornelia Rădulescu.

Personajul Angela este şoferiţă de taxi, divorţată.

În afară de cursele la volan, ea îşi vizitează mama şi se uită singură la televizor. Puţinele evenimente din viaţa ei se petrec doar când se discută cu oamenii care i se urcă în maşină.

Lucrurile par să se schimbe când face cunoştinţă cu un client, Gyuri, un muncitor petrolist venit în capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, iar bărbatul urmează să plece în străinătate, la muncă, în timp ce Angela nu-l poate urma.

(w160) Dorina LazEva Sârbu este scenarista acestui film. Ea a debutat ca scenaristă la primul lungmetraj al regizoarei Elisabeta Bostan, “Puştiul”.

Eva Sârbu a mai scris scenariile pentru "Logodnicii din America" şi pentru documentarul "Viaţa ca un film".

Dorina Lazăr cunoaşte consacrarea odată cu acest rol, după ce jucase în filme de Virgil Calotescu, Mircea Veroiu şi Geo Saizescu ( în al cărui film “Păcală” debutase pe marele ecran la 34 de ani). ACIN i-a acordat Dorinei Lazăr Premiul pentru interpretare feminină.

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

18:00 Care pe care

*Ediţia 5

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri