loader
Foto

Galerie foto

Americani cu suflet de român, joi la “Lumea şi noi”

Joi, 17 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional ați putut cunoaşte un medic şi un avocat din zona New York-ului care simt şi trăiesc româneşte.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cristian Răchitan este medic. I-a cucerit pe newyorkezi cu un program performant de fitness care vindecă. Are deja elevi, toţi români de acasă.

Iată ce spune despre Cristian Răchitan un pacient devenit prieten, Sackville Cury: “Aveam o problemă, mă durea spatele foarte rău. Eram sceptic atunci când m-am dus să mă vadă. Dar el chiar a reuşit să îmi vindece durerea de spate foarte repede. Medicii nu aveau nici cea mai mică idee ce era în neregulă cu mine. Doctorul Răchitan aplică un sistem special de vindecare care este foarte diferit de ceea ce fac alţi medici. Nu recomandă medicamente, îşi foloseşte foarte mult mâinile şi are o capacitate extraordinară să diagnosticheze bolile punând mâinile pe corpul pacienţilor”.

Robert Popescu este avocat. Avea 11 ani când părinţii lui au emigrat în Israel. Acum profesează în New Jersey şi îşi uimeşte vecinii cu faptul că, în fiecare zi liberă, joacă fotbal clasic împreună cu cei trei copii ai săi, o fată şi doi băieţi.

Robert are o carieră de succes şi o familie fericită, dar ca să ajungă aici a fost nevoie de capacitate de decizie, răbdare şi de multă muncă şi, mai ales, de sprijinul nemijlocit al părinţilor săi. În anii ‘80 nemulţumit de viaţa lipsită de libertate, Dan Popescu, tatăl lui Robert, a hotărât să plece din România spre Israel şi apoi Statele Unite ale Americii.

Aici Robert şi-a făcut un rost al său, ca avocat. Pe măsură ce trecea timpul, Robert Popescu şi-a dat seama că, deşi pusese pe primul plan cariera de avocat, avea nevoie să petreacă mai mult timp cu soţia sa Chantal, născută în Olanda şi cu copiii lor. Avea un birou de avocatură în New York, împreună cu partenerul lui şi apoi a mai deschis unul şi în New Jersey, ca să fie mai aproape de casă. În acelaşi timp, a început să meargă mai des în vacanţe în România, iar Chantal s-a îndrăgostit de ţara natală a soţului ei.

Aceste destine româneşti pe continentul nord-american sunt povestite de Dana Boboş.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri