loader
Foto

Galerie foto

Alunițele şi cancerul de piele

Marți, 11 iunie, urmărim o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre melanomul malign și tulburările digestive. În direct, la TVR Internațional, de la ora 19:00.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

*Alunițele şi cancerul de piele

Invitat: prof. dr. Olga Simionescu, șef Clinică Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina
.
(w882)E important să urmărim evoluția alunițelor. În general, apar la  naștere şi sunt benigne. Altele apar în primii 20 de ani de viața iar soarele favorizează apariţia lor. Melanomul malign este adesea provocat de expunerea îndelungată și fără protecție la soare, apare subit și suprafața sa crește rapid.
.
(w882)* Tulburările digestive

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicină ayurvedică
.
(w882)Acupunctura poate trata multe afecţiuni printre care şi digestive: colon iritabil, gastrită, dischinezie biliară, constipaţie sau diaree. Din punct de vedere energetic, începutul creaţiei este întotdeauna vezica biliară, organul responsabil de temperament şi de curajul de a lua decizii. Orice creaţie înseamnă o stare de graţie, caracterizată prin calm, iubire şi relaxare. Stresul extrem, concentrarea excesivă, pot crea o stare de încordare care poate bloca mecanismele de reproducere. Dischinezia biliară este, de fapt, o stare de dezacord a omului cu interiorul, sau de adaptare deficitară la mediu. Astfel, scăde fertilitatea. Acupunctura e un tratament de la suflet la suflet. Între sentimente şi boli există o legătură puternică, iar în medicina chineză, între cauzele bolii, pe lângă microbi, alimentaţie, factori atmosferici, sunt şi sentimentele, care sunt cele mai periculoase, pentru că vin din interior. Tratamentul adevărat se face întotdeauna cu echilibrarea sufletului, afirmă invitatul nostru.
.
(w882)***

Moderator Ana Maria Ghiur
Jurnalist tv Lucian Băbeanu
Documentarist Giorgiana Șușurincă
Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

5:30 @RTE & FAPTE

Realizator Cristi I. Popescu

Producător Ana Maria Pleşcan

(redifuzare)

6:00 Care pe care (R)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

(Reluare)
 
Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

Eveniment TVRi: Taberele ARC 2024

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Munţi, păduri, râuri, mânăstiri, muzee, cântece şi dansuri, dar mai ales oameni primitori, comuniune, emoţie. Toate acestea devin amintiri de ...

Angela Avram: „În Televiziunea Română am reuşit să fac emisiuni pe care chiar le-am iubit şi cred că telespectatorii simt acest lucru.”

Ce teme juridice îi preocupă pe românii din ţară şi din străinătate? Cum putem gestiona problemele de această natură? Intrăm în culisele ...

„Dublu V de la veselie

„Dublu V de la veselie"

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Valentina Fătu şi Vasile Muraru formează la Teatrul „Constantin Tănase" un cuplu de succes. Destinele lor sunt marcate de întâlnirea cu scena: ...

 

#tvri