loader
Foto

Galerie foto

Alunițele şi cancerul de piele

Marți, 11 iunie, urmărim o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre melanomul malign și tulburările digestive. În direct, la TVR Internațional, de la ora 19:00.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

*Alunițele şi cancerul de piele

Invitat: prof. dr. Olga Simionescu, șef Clinică Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina
.
(w882)E important să urmărim evoluția alunițelor. În general, apar la  naștere şi sunt benigne. Altele apar în primii 20 de ani de viața iar soarele favorizează apariţia lor. Melanomul malign este adesea provocat de expunerea îndelungată și fără protecție la soare, apare subit și suprafața sa crește rapid.
.
(w882)* Tulburările digestive

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicină ayurvedică
.
(w882)Acupunctura poate trata multe afecţiuni printre care şi digestive: colon iritabil, gastrită, dischinezie biliară, constipaţie sau diaree. Din punct de vedere energetic, începutul creaţiei este întotdeauna vezica biliară, organul responsabil de temperament şi de curajul de a lua decizii. Orice creaţie înseamnă o stare de graţie, caracterizată prin calm, iubire şi relaxare. Stresul extrem, concentrarea excesivă, pot crea o stare de încordare care poate bloca mecanismele de reproducere. Dischinezia biliară este, de fapt, o stare de dezacord a omului cu interiorul, sau de adaptare deficitară la mediu. Astfel, scăde fertilitatea. Acupunctura e un tratament de la suflet la suflet. Între sentimente şi boli există o legătură puternică, iar în medicina chineză, între cauzele bolii, pe lângă microbi, alimentaţie, factori atmosferici, sunt şi sentimentele, care sunt cele mai periculoase, pentru că vin din interior. Tratamentul adevărat se face întotdeauna cu echilibrarea sufletului, afirmă invitatul nostru.
.
(w882)***

Moderator Ana Maria Ghiur
Jurnalist tv Lucian Băbeanu
Documentarist Giorgiana Șușurincă
Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

22:00 Destine ca-n filme

*Maria Dănilă-"Spre acoperisul lumii"

Pe Maria Dănilă nu o opreste nimic. Nici avalanse, nici furtuni, nici căzături, nici degerături, nici imobilizările la pat, cu perioadele lungi de recuperare șsi pericolele cunoscute, sau necunoscute, ale muntelui.

Merge cu hotărâre înainte, mereu înainte, mereu în sus. În viteză de formula 1 spre acoperisș, spre acoperisul lumii, pentru că următoarea destinatie este Vârful Everest!

*Dr Horatiu Moldovan-"Performantă pentru viată"

Destinul a făcut ca alegerea specializării de chirurgie cardiovasculară să fie făcută la vârsta de 9 ani, după întâlnirea sa cu primul român operat pe cord deschis de către renumitul profesor Christiaan Barnard.

Cu acest model în viată, după zeci de ani de activitate în blocul operator șsi la catedră, a devenit ilustru profesor universitar doctor Horațiu Moldovan.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Producător Iuliana Marciuc

(redifuzare)

23:00 Nocturne

*Invitat Nicolae Manolescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

(redifuzare)

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Programe pentru dezvoltarea imm-urilor şi turismului

O nouă ediție ”Investiți în România!” s-a difuzat în direct, marți, 25 iunie, pe TVR Internațional. Echipa emisiunii v-a dat întâlnire de la ora ...

Monahul-medic Luca Bîlteanu a ales România: „Bolnavul e cel mai mare profesor al meu, iar boala este lecţia supremă”

Marți, 25 iunie, pe TVRi, de la ora 19:00, în direct, la "Un doctor pentru dumneavoastră", despre rolul modelelor în educație, cercetare şi ...

 

#tvri