loader
Foto

Talentul și excelența, într-o nouă ediție „A doua Românie"

TVR Internațional v-a invitat să urmăriți joi, 22 februarie, de la ora 21.00 ediția care a marcat începutul unui nou sezon al emisiunii „A doua Românie". Invitații Corinei Dobre au fost Vlad Vizireanu și Mihai Grăjdeanu.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Vlad Vizireanu este un om special, un profesionist desăvârşit, care a atras atenţia internaţională şi a impresionat lumea muzicii, în calitate de dirijor şi profesor.

A crescut şi s-a format în Statele Unite ale Americii, unde trăieşte în continuare alături de familia sa, însă legăturile cu România sunt încă puternice, astfel, revine cu plăcere în ţară, unde se implică în tot mai multe proiecte muzicale. Cu o carte de vizită impresionantă, dirijorul Vlad Vizireanu a obţinut numeroase premii internaţionale. A debutat cu Orchestra Simfonică din Londra, a evoluat ca dirijor partener al Festivalului Chautauqua din statul New York, a reunit sub bagheta sa 14 muzicieni ai ansamblului nord-american Pittsburgh Symphony Orchestra, care a cântat alături de Camerata Regală în cadrul primului concert Side by Side al Festivalului Internaţional George Enescu. Acestea sunt doar câteva dintre realizările sale importante.

(w882) ADR 22 febMihai Grăjdeanu este unul dintre cei mai apreciați creatori de benzi desenate, dar și un remarcabil formator în acest domeniu.

(w882) ADR 22Tânărul profesor predă în școli și universități din România, Luxemburg, Belgia și Franța. A iniţiat recent şi Olimpiada de benzi desenate, un proiect unic desfăşurat sub patronajul CNR UNESCO (Comisia Naţională a României pentru UNESCO).

Consulul General al României la Marsilia, doamna Aurelia Grosu ne-a vorbit despre evenimentul pe care l-a organizat la Nisa cu ocazia „Zilei Culturii Nationale", dar și despre comunitatea românească din sudul Franței..

(w882)***

TVR Internațional

A doua Românie

În fiecare seară de joi, de la ora 21:00.

Jurnalist: Lucian Băbeanu

Realizator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

23:10 Teatrul TV

* Jurnalul unui nebun de N V Gogol

Arhiva de Aur. Inregistrare din anul 1968

Interpreteaza Dumitru Furdui

Scenografia, dramatizarea si regia artistica Mircea Marosin

"Proza lui Gogol este, cel putin, cvadridimensionala. El poate fi comparat cu contemporanul sau, matematicianul Lobacevski, care a aruncat in aer lumea euclidiana..." Vladimir Nabokov

Redactor George Mladen

0:30 @RTE & FAPTE (R)

Realizator Cristi I. Popescu

Producător Ana Maria Pleşcan

(Reluare)
 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri