loader
Foto

„A doua Românie" - o ediție care a celebrat muzica, la TVR Internațional

Joi, 25 mai, de la ora 21.00, Corina Dobre v-a invitat pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii  „ A doua Românie". S-a vorbit despre pasiunea pentru muzică, despre felul în care aceasta anulează granițe și celebrează diversitatea.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Corul Madrigal, unul din cele mai prestigioase din România și Europa, aniversează 60 de ani de existenţă. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, de către profesorul, dirijorul şi muzicianul Marin Constantin.

(w882) Fetele Mad

Magia acestui cor este dusă mai departe și datorită invitatei noastre, una dintre cele mai elegante și graţioase prezenţe feminine de pe scena muzicală romanescă, dirijoarea Anna Ungureanu.

(w882) Ana Ungure

TURNEUL NAŢIONAL “EUROPEAN JAZZ SOCIETY” este un proiect ce are la bază ideea unei comuniuni interculturale, aducând împreună muzicieni de renume internaţional, din diferite ţări europene, pentru a dialoga în limbajul universal al muzicii.

Ramona Horvath, inițiatoarea proiectului, își propune ca în fiecare an să reunească artiști europeni, pentru a facilita cât mai mult colaborările, dar și schimburile de experiențe muzicale creând astfel momente unice pentru public.

(w882) Invitata T

Alexandru-Mihai Bota este profesor la Conservatorul Trinity Laban din Londra. Este foarte atașat de România și se implică în viața muzicală a țării natale, după cum a mărturisit în interviul realizat de Raluca Tudor.

***

(w882) A doua Rom

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri