loader
Foto

„A doua Românie" - o ediție care a celebrat muzica, la TVR Internațional

Joi, 25 mai, de la ora 21.00, Corina Dobre v-a invitat pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii  „ A doua Românie". S-a vorbit despre pasiunea pentru muzică, despre felul în care aceasta anulează granițe și celebrează diversitatea.

 

Corina Dobre
A Doua Românie

Corul Madrigal, unul din cele mai prestigioase din România și Europa, aniversează 60 de ani de existenţă. Celebrul ansamblu a fost fondat în anul 1963, la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, de către profesorul, dirijorul şi muzicianul Marin Constantin.

(w882) Fetele Mad

Magia acestui cor este dusă mai departe și datorită invitatei noastre, una dintre cele mai elegante și graţioase prezenţe feminine de pe scena muzicală romanescă, dirijoarea Anna Ungureanu.

(w882) Ana Ungure

TURNEUL NAŢIONAL “EUROPEAN JAZZ SOCIETY” este un proiect ce are la bază ideea unei comuniuni interculturale, aducând împreună muzicieni de renume internaţional, din diferite ţări europene, pentru a dialoga în limbajul universal al muzicii.

Ramona Horvath, inițiatoarea proiectului, își propune ca în fiecare an să reunească artiști europeni, pentru a facilita cât mai mult colaborările, dar și schimburile de experiențe muzicale creând astfel momente unice pentru public.

(w882) Invitata T

Alexandru-Mihai Bota este profesor la Conservatorul Trinity Laban din Londra. Este foarte atașat de România și se implică în viața muzicală a țării natale, după cum a mărturisit în interviul realizat de Raluca Tudor.

***

(w882) A doua Rom

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Regizorul Nae Caranfil vine la „Noaptea Albă a Filmului Românesc” | VIDEO

În luna iunie,  Televiziunea Română îi dedică „Noaptea Albă” regizorului Nae Caranfil. TVR Cultural, TVR Moldova (simultan) şi TVR Internaţional ...

Gala divelor la ”Drag de România mea”

Gala divelor la ”Drag de România mea”

publicat: sâmbătă, 03 iunie 2023

Duminică, 4 iunie, de la ora 15.00, la TVR 2,  vă dăm întâlnire în gala a zecea a sezonului 10 aniversar. Este o gala cu multe surprize, duete ...

TVR aduce în atenţie potenţialul strategic al diasporei prin campania Smart Diaspora

• Proiectul debutează la TVR Internaţional • Interviuri cu personalităţi recunoscute în plan internaţional vor fi difuzate zilnic în grila de vară