loader
Foto

A doua Românie: Prezențe românești în Italia

O ediție a emisiunii ”A doua Românie” dedicată proiectului „Prezenţe româneşti în Italia” s-a difuzat pe TVR Internațional, joi, 24 noiembrie, de la ora 21:00.  

 

Corina Dobre
A doua Românie

Pentru că cea mai mare comunitate românească din străinătate se află în Italia, ne-am propus să vorbim astăzi despre aceşti cetăţeni ai lumii, care s-au născut în România, dar scriu istorie în Italia, într-un fel sau altul, si ale căror poveşti de viaţă ne inspiră. Televiziunea Româna îi onorează printr-un nou proiect care le este dedicat şi care a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

„Prezenţe româneşti în Italia” cuprinde 10 filme portret, care aduc în prim-plan români care s-au realizat şi integrat în societatea italiană. Claudia Nedelcu Duca, producător de documentare de televiziune, dar și de teatru și film, este una dintre realizatoarele seriei, alături de Anca Berlogea Boariu.

Despre importanţa relaţiei cu comunitatea românească şi despre proiectele Ambasadei Românei în Italia pentru consolidarea acestei legături, ne-a vorbit doamna ambasador Gabriela Dancău, în mesajul pe care ni l-a transmis, în contextul aniversarii a 160 de ani de diplomaţie românească.

(w882)

Personalităţi româneşti din toate domeniile, care locuiesc în Italia, membri ai celei mai mari comunităţi de români din străinătate, au avut ocazia de a se întâlni recent cu Familia Regală a României. Custodele Coroanei şi Principele Consort au efectuat o vizită la Roma şi la Vatican, unde au avut si o întâlnire cu Suveranul Pontif. Despre rolul Casei Regale a României în consolidarea relaţiilor româno - italiene şi despre concluziile acestor întâlniri vorbim cu jurnalista Camelia Csiki, realizator – prezentator la emisiunea " Ora Regelui".

(w882)

Moderator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

 

 

 

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri