loader
Foto

Galerie foto

Ambasadori culturali ai României în lume

Corina Dobre v-a prilejuit întâlnirea cu oameni de cultură care s-au implicat în proiecte de anvergură dedicate diasporei și promovează talentul și valorile românești dincolo de granițe. La ”A doua Românie”, pe 14 aprilie, de la ora 21:00, la TVRi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

În curând, publicul din România va putea urmări un nou film independent, realizat de un foarte ambițios regizor și actor român, stabilit la Londra. Este vorba despre un film internațional al cărui subiect principal este libertatea individuală și modul în care este ea influențată de mediul în care trăim. Timp de 4 ani, Cosmin Zaharia s-a implicat total în realizarea acestui proiect, iar acum se pregătește să își vadă visul pe marile ecrane din țara natală.

(w882)

Ciprian Apetrei, profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, stabilit în Franța, nu este doar unul dintre românii care au mai multe locuri pe care le numesc „acasă”, dar a și dezvoltat mai multe proiecte dedicate diasporei. Acum se pregătește de lansarea unui nou volum al antologiei Povești călătoare - scrise de români din lumea largă.

(w882)

Poveştile vechi sunt ca nişte cufere, pline cu blănuri ori cu dantele, peste care cineva şi-a trecut degetele, lăsând în fibră singura aspiraţie care contează în scurta viaţă de om, spune una dintre cele mai apreciate povestitoare ale momentului, scriitoarea Doina Ruşti, care şi-a lansat zilele trecute cartea „The Book of Perilous Dishes”, la prestigiosul Târg de Carte de la Londra.

(w882)

 

 

 

 

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri