loader
Foto

Galerie foto

Promotori ai culturii române în lume

Emisiunea ”A doua Românie” are întotdeauna invitați speciali, oameni care inspiră prin talentul lor. Ați revăzut o ediție specială pe 9 iulie, de la ora 21, la TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

În cadrul acestei ediții,  ambasadorul cultural al României în lume, marea artistă Teodora Enache, a vorbit despre proiectele sale și despre relaţia sa cu România.

Aflăm, de asemenea, despre succesul echipei de robotică Autovortex, care a obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship, cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Rusia.

În ciuda distanței geografice care îl desparte, de 40 de ani, de țara natală, Daniel Ioniță este unul dintre cei mai activi promotori ai culturii române în Australia. Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, poet, traducător, scriitor și promotor cultural, a realizat cea mai impresionantă antologie de poezie românească.

Adrian Câtu, fotograf documentaria.ro și colaborator National Geographic, a acceptat să împărtășească publicului povestea premiului de excelență obtinut competiția de fotojurnalism Picture of the Year Internațional.

***

Redifuzarea ediţiei din 27 februarie 2020

Ediția se transmite pe TVR Internaţional în 9 iulie 2020, ora 21:00 şi în 10 iulie 2020 orele 04:30 şi 12:30 (ora României).

Redifuzare la TVR MOLDOVA, în 09.07.2020 ora 23:00 (ora României).

***

Moderator Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

 

 

 

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri