loader
Foto

„A doua Românie” promovează valorile culturale româneşti

Joi, 20 ianuarie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, Corina Dobre vă invită să revedeți o ediție care promovează relaţiile internaţionale prin artă, cultură, ştiinţă și inovaţie.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Muzicianul Zoli Toth, împreună cu talentaţii copii din Ansamblul de percuţie Young Beats, au încântat publicul prezent la inaugurarea Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai.

Despre trupa coordonată de artist în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi, care a prezentat un spectacol dinamic, creat special pentru acest eveniment, pentru a evidenţia potenţialul creativ şi inovativ al României, aflați din această ediție.

(w882) Zoli Toth

Invitat la A doua RomânieZoli Toth povestește despre experienţa participării la cel mai mare eveniment mondial de promovare a relaţiilor internaţionale prin artă, cultură, ştiinţă, inovaţie.

De 170 de ani, la expoziţiile mondiale au fost prezentate unele dintre cele mai importante inovaţii, care au modelat lumea în care trăim. Expoziţia din acest an, de la Dubai, continuă tradiţia şi îşi propune să stimuleze creativitatea, inovația și partenereiatele la nivel global. Tradiții, artă, resurse și tehnologie sunt valorile promovate de România la Expo 2020 Dubai, despre care ne-a oferit detalii Ferdinand Nagy, comisarul general al Pavilionului României la Expo 2020 Dubai.

(w882) Raluca Mun

Raluca Munteanu, arhitect și coordonator de programe al Fundației ProPatrimonio spune povestea unei vechi biserici de lemn din România și a restaurării acesteia, care a impresionat specialiști din întreaga Europă.

Proiectul de conservare a Bisericii de Lemn din satul Urși, județul Vâlcea, a fost desemnat marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu, oferite de Comisia Europeană și Europa Nostra.

După ce a impresionat o dată în plus, cu expoziția „Privire spre grădina interzisă”, inspirată de izolarea impusă de pandemie, pictorița Miruna Budișteanu invită publicul să asiste la “Deschiderea Spațiului”, o nouă expoziție ce poate fi vizitată în aceste zile.

(w882) Corina stu

Miruna Budișteanu, artist consacrat, cu peste 50 de expoziții personale și numeroase participări în expoziții de grup, în diferite țări ale lumii, a trăit în SUA și în Franța, dar a ales să revină și să creeze în România.

Deși trăiește de câțiva ani la Ierusalim, scriitoarea Ioana Drăgan și-a lansat, la București, cel de-al doilea roman, intitulat "Gripa - o poveste de Crăciun". A mai publicat două volume de proză scurtă, un volum de interviuri cu scriitori români și un studiu despre romanul popular românesc. Detalii în interviul realizat de Sandrino Gavriloaia, cu fosta realizatoare de emisiuni culturale de la Televiziunea Română, actualmente scriitoarea Ioana Drăgan.

***

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

0:10 Istorii cu tâlc

Mihaela Popescu: „Cred ca noi avem o scoala foarte buna de actorie”. Este tanara, ambitioasa, talentata, dar, in acelasi timp, macinata de ganduri despre reusite, succes, performante, rolul si misiunea unui om in viata. Actrita Mihaela Popescu activeaza la Teatrul Fara Nume din Chisinau si este urmatoarea invitata a lui Anatol Guzic la Istorii cu tâlc.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri