loader
Foto

”A doua Românie”, o ediție dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni

Corina Dobre, gazda emisiunii ”A doua Românie”, v-a invitat să-i fiți alături la TVR Internațional, joi, 30 mai, de la ora 21.00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică din luna mai aceasta oferă un minunat prilej de întâlniri cu oameni remarcabili, care poartă România în suflet, oriunde s-ar afla, și care se regăsesc acasă, de ziua lor, pentru a celebra puterea lui împreună.

V-am făcut cunoştinţă cu câţiva dintre cei peste 500 de români din afara granițelor țării care s-au întors pentru trei zile în România, pentru a participa la Festivalul Aici Acolo, ajuns la cea de-a VII- a ediţie.

Unul dintre aceştia este Radu Crăciun, un adevărat ambasador voluntar al României în SUA, care a construit peste ocean o mică Românie, o bucățică din Maramureşul drag al copilăriei sale. Doctor în chimie, cu o vastă experiență în domeniul cercetării industriale în cadrul unor mari companii internaționale și consul onorific al României în statul New Jersey, Radu Crăciun a avut o contribuţie majoră la construcţia bisericii de lemn Izvorul Tămăduirii din Long Valley, NJ.

(w882)

Sute de români din diaspora și din comunitățile istorice, din 34 de țări, au fost invitaţi la Bucureşti pentru a participa la Festivalul „Aici – Acolo”, manifestare organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, eveniment care se bucură de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. V-am invitat să urmăriţi câteva impresii de la această întălnire emoționantă.

(w882)

(w882)

Din programul Festivalului ”Aici-Acolo”, dedicat românilor de pretutindeni, nu au lipsit nici surprizele culturale. Ateneul Român a fost gazda unui astfel de eveniment de excepţie, iar românii veniţi din toate colțurile lumii s-au bucurat de o experiență muzicală inedită. Concertul de la Ateneu s-a bucurat și de prezenţe importante ale diasporei. Pianistele Elizabeth Sombart, discipolă a maestrului Sergiu Celibidache, fondatoarea Fundației Resonnance din Elveţia și Lavinia Dragoș, stabilită în Germania şi director artistic al Asociaţiei Resonnance România au încântat audiența alături de muzicieni consacrați și viitoare speranțe.

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

12:00 Prezenţe româneşti (R)

*Bulgaria.

Episodul 4-Oameni de afaceri români în Bulgaria

Una dintre cele mai cunoscute membre ale comunității românești din Bulgaria, Iulia Bahovski, este expertă în comunicare, în afaceri și în dezvoltarea afacerilor între România și țara vecină, de la sud de Dunăre. Este absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității Sv. Kliment Ohridski din Sofia și lucrează la singurul mijloc de comunicare în masă de limbă română din Bulgaria-secția în limba română a postului public de radio din Bulgaria. De asemenea, lucrează la o galerie de artă, 100% investiție românească în Sofia, și promovează valorile românești din țară și din Bulgaria, pe blogul său și pe rețelele de socializare.

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(Reluare)

12:30 Dialoguri colorate (R)

Emisiunea „Dialoguri colorate” realizata şi prezentata de jurnalistul și caricaturistul Anatol Fornea, ne propune să cunoaștem oameni cu idei, dar și cu povești interesante de viață, prin intermediul desenului și a întrebărilor alese.

Prezentator Anatol Fornea

Producător Luminiţa Popa

(Reluare)
 
Tratamente pentru tumori gastrointestinale

Tratamente pentru tumori gastrointestinale

publicat: vineri, 18 octombrie 2024

Există multe cauze pentru care nasul se înfundă dar, principalul motiv rămâne poluarea. În anotimpul rece, apariţia laringitelor se datorează ...

Iulia Bahovski, românca - femeie de afaceri de succes în Bulgaria

TVR Internațional vă invită să descoperiți în cadrul emisiunii PREZENȚE ROMÂNEȘTI ÎN BULGARIA, joi, 17 octombrie 2024, povestea fascinantă de ...

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia din regiunea Vidin

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia sunt elemente culturale care oglindesc încă, în Bulgaria, existența pe pământurile de la sud de Dunăre a ...

 

#tvri