loader
Foto

”A doua Românie”, o ediție dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni

Corina Dobre, gazda emisiunii ”A doua Românie”, v-a invitat să-i fiți alături la TVR Internațional, joi, 30 mai, de la ora 21.00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică din luna mai aceasta oferă un minunat prilej de întâlniri cu oameni remarcabili, care poartă România în suflet, oriunde s-ar afla, și care se regăsesc acasă, de ziua lor, pentru a celebra puterea lui împreună.

V-am făcut cunoştinţă cu câţiva dintre cei peste 500 de români din afara granițelor țării care s-au întors pentru trei zile în România, pentru a participa la Festivalul Aici Acolo, ajuns la cea de-a VII- a ediţie.

Unul dintre aceştia este Radu Crăciun, un adevărat ambasador voluntar al României în SUA, care a construit peste ocean o mică Românie, o bucățică din Maramureşul drag al copilăriei sale. Doctor în chimie, cu o vastă experiență în domeniul cercetării industriale în cadrul unor mari companii internaționale și consul onorific al României în statul New Jersey, Radu Crăciun a avut o contribuţie majoră la construcţia bisericii de lemn Izvorul Tămăduirii din Long Valley, NJ.

(w882)

Sute de români din diaspora și din comunitățile istorice, din 34 de țări, au fost invitaţi la Bucureşti pentru a participa la Festivalul „Aici – Acolo”, manifestare organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, eveniment care se bucură de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. V-am invitat să urmăriţi câteva impresii de la această întălnire emoționantă.

(w882)

(w882)

Din programul Festivalului ”Aici-Acolo”, dedicat românilor de pretutindeni, nu au lipsit nici surprizele culturale. Ateneul Român a fost gazda unui astfel de eveniment de excepţie, iar românii veniţi din toate colțurile lumii s-au bucurat de o experiență muzicală inedită. Concertul de la Ateneu s-a bucurat și de prezenţe importante ale diasporei. Pianistele Elizabeth Sombart, discipolă a maestrului Sergiu Celibidache, fondatoarea Fundației Resonnance din Elveţia și Lavinia Dragoș, stabilită în Germania şi director artistic al Asociaţiei Resonnance România au încântat audiența alături de muzicieni consacrați și viitoare speranțe.

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

2:00 Dialoguri colorate

Prezentator Anatol Fornea

Producător Luminiţa Popa

(Reluare)

2:30 A doua emigrare

Absolventă a Facultății de Drept, cu master în drept internațional și master

executiv în managementul energiei, manager de top în mari companii din

domeniul energetic, Amalia Săftoiu a locuit și a lucrat în SUA, Dubai, Azerbaidjan, Norvegia, Kazahstan, Rusia și România.

Și atunci când părea că, profesional vorbind, a atins punctul maxim, a luat-o

de la început. În 2017 a avut curajul de a porni de la zero, transformând o

pasiune într-o afacere de succes. Și s-a întors în România, pentru a numi această țară, din nou, acasă.

Producător Aziza Micu

(Reluare)
 
Medici pentru România - Întoarcerea care vindecă: dr. Mădălina Popescu

Rând pe rând, profesioniști cu ani de experiență în spitale de prestigiu din străinătate, au decis că Acasă e mai bine și pot face o diferență. ...

Ținutul Buzăului - o istorie de milioane

Ținutul Buzăului - o istorie de milioane

publicat: vineri, 20 iunie 2025

Cristi Tabără și echipa sa ne propun o călătorie în Ținutul Buzăului pentru a descoperi povești de viață ale oamenilor din această zonă și ...

Când întoarcerea acasă înseamnă și transformarea unei pasiuni într-o afacere de succes...

Un nou episod al emisiunii „A doua emigrare” în 22 iunie,  numai la TVR Internațional.

 

#tvri