loader
Foto

Galerie foto

„A doua Românie”: despre performanțe și premii

Corina Dobre v-a invitat să cunoașteți români recunoscuți pentru realizările lor, în ediția de joi, 15 octombrie, a emisiunii „A doua Românie”, de la ora 21:00, la TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Joi, la ”A doua Românie” ați cunoscut români care, indiferent de locul în care i-a purtat destinul și de provocările pe care le-au avut de înfruntat, prin performanțele lor au câștigat respectul și recunoaşterea comunităților din care fac parte.

Despre competențe profesionale, antreprenoriat și educație, dar și despre economia europeană a viitorului, în contextul crizei generate de pandemia Covid-19, a vorbit Cristina Chiriac, doctor în economie și președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor și al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, ambasador al României pentru Săptămână Europeană a Competențelor Profesionale.

(w882)

Toma Enache, regizorul unuia dintre cele mai urmărite și mai premiate filme românești din ultimul an, „Între chin și amin”, a explicat de ce a ales să aducă în atenția publicului „adevăruri pe care nu avem voie să le uităm”. Filmul, inspirat de Experimentul Pitești a obținut deja numeroase premii internaționale și ar putea fi, în opinia regizorului devenit Membru de Onoare al Asociației Foștilor Deținuți Politici, propunerea României pentru premiile Oscar, la categoria „Cel mai bun film străin“.

(w882)

Solidaritatea a fost tema centrală a ediției din acest an a festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a 5-a ediție.

Ionut Trandafirescu, initiatorul proiectului a povestit în ce condiții a reușit să organizeze cel mai amplu festival de fotografie din România, în acest an atipic.

***

ModeratorCorina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

15:00 România…în bucate

*TVR Craiova

Tăst Show

Saramură de porc şi ciulama de ciuperci la Poiana Mare

Prezentator si realizator Doru Ciolacu

Producător Simona Musuroi

Emisiune realizată de TVR Craiova

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri