loader
Foto

„A doua Românie”: despre talent, performanțe și valori culturale

Corina Dobre vă invită, vineri, 25 februarie, ora 12:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, să revedeți o emisiune cu și despre oameni remarcabili, care prin performanțele lor contribuie la promovarea României în lume.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Este recunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi dirijori români ai ultimelor decenii. A dirijat pe importante scene internaționale, alături de orchestre de prestigiu din întreagă lume. A câștigat numeroase concursuri internaționale, a studiat la Viena și coordonează orchestrele a trei instituţii muzicale din România.

A reprezentat țară noastră, alături de Orchestra Română de Tineret, la Expoziția Mondială – Dubai Expo 2020.

Dirijorul Gabriel Bebeșelea a vorbit despre această experiență și despre pasiunea să pentru cercetare și redescoperirea muzicii vechi.

(w882)

Mădălina Pașol este o pianista cu o carieră internațională impresionantă. A concertat pe toate meridianele lumii, își desfăşoară activitatea între Berlin şi Bucureşti, unde s-a dedicat promovării tinerelor talente și valorilor culturale naționale, prin Institutul de Arte pe care îl conduce.

(w882)

Despre tradiția de 100 de ani a familiei sale de muzicieni, dar și despre surprizele pe care le-a pregătit pentru public în aceste zile de poveste, în această ediție a emisiunii „A doua Românie”.

***

Producător și realizator: Liliana Văduva

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

 

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri