loader
Foto

A doua Românie: Despre succes, muncă și talent

La TVR Internațional s-a redifuzat o ediție a emisiunii „A doua Românie", moderată de Corina Dobre, joi, 16 martie, ora 21.00, despre succesul reputat, în străinătate, de către femei.

 

Corina Dobre
A Doua Românie

Marina Anca a emigrat la Paris în anii ‘80, copil fiind, a lucrat câţiva ani în industria modei şi a publicităţii, a colaborat chiar cu marele Yves Saint Laurent.

A fost prima scriitoare care a scris despre adolescenţă în perioada comunismului. Are propria editură în Franţa şi scrie cărţi bilingve pentru copii.

(w882) anca marin

De peste 20 de ani, Felicia Mihali trăieşte în Canada. După studii de franceză, chineză și olandeză, s-a specializat în literatură postcolonială la Universitatea din Montreal, unde a obținut un master în istorie.

(w882) felicia mi

Scrie și traduce în trei limbi și conduce editura Hashtag din Montreal.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

9:30 Pescar hoinar

*Tehnici de pescuit-de la spinning la staţionar...

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”... de această dată, cuvântul cheie al călătoriei este diversitatea... a apelor-de la cea de câmpie la cea colinară... a speciilor-de la răpitori la peştii paşnici... a tehnicilor de pescuit folosite. Iazul destinat amatorilor din Complexul Tâncăbeşti şi Amenajarea Green Lake Paradise din judeţul Prahova au fost destinaţiile noastre. Am reuşit capturi frumoase de răpitori din specii diferite-şalău, ştiucă, somn, dar ne-am adresat şi începătorilor cu noţiunile elementare ale pescuitului la spinning. În căutarea peştilor paşnici, am folosit clasica tehnică a feeder-ului, dar şi pescuitul de fineţe, utilizând rubeziana. Driluri dinamice, peşti activi, cadru natural autentic... pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator Ligia Baboş

(redifuzare)

9:55 Memoria zilei

Producător Laurenţiu Năstase

 

Luni, 27 martie, de la ora 21.00 , la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...

Un doctor pentru dumneavoastră: Un nou sezon cu informații utile pentru sănătate!

Luni, 27 martie, începe un nou sezon al emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internațional. De peste 15 ani, medici români ...