loader
Foto

″A doua Românie″: despre scriitoarea Ioana Pârvulescu și profesorul Alexander Manu

Joi, 11 mai, ora 21.00, Corina Dobre v-a invitat să urmăriți, la TVR Internațional, o nouă ediție a emisiunii ″A doua Românie″ despre succesul scriitoarei Ioana Pârvulescu și despre cum s-a reinventat de zeci de ori profesorul Alexander Manu de la The Ontario College of Art and Design University din Canada.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Scriitoarea Ioana Pârvulescu este considerată una dintre mai îndrăgite autoare cu care ne mândrim atât în țară, cât și peste hotare, fiind de două ori laureată a Premiului European pentru Literatură. Are o activitate vastă și variată: este profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, traducător, dar si critic literar, iar toate aceste ipostaze sunt îmbinate cu succes, prin componenta comună care este cartea.

Prin romanele ei, reconstituie atmosfera societăţii românești în perioada Belle Époque.

A scris numeroase volume, care au fost foarte bine primite de public, deși spune că scrie pentru câţiva prieteni, nu pentru succes.

(w882) Ioana Pâr

Despre participarea la târgurile internaţionale de carte, despre cărţi, dar şi despre pasiunea pentru scris, traducere și modul în care reuşeşte să le îmbine pe toate acestea, a povestit Ioana Pârvulescu în interviul acordat Corinei Dobre, la TVR Internaţional.

Profesorul Alexander Manu de la The Ontario College of Art and Design University, Canada, este omul care mărturisește despre sine că s-a reinventat de 50 de ori. Nici nu se putea altfel când este vorba despre unul dintre cei puțini chemați să schimbe lumea din temelii.

(w882)

Cine este Alexander Manu? Este omul care a desenat primul computer portabil, în 1982. Are propria teorie despre inovaţie și scrie cărți despre schimbare.

Cu ce se ocupă, ce hobby are? Am aflat din interviul realizat de jurnalista Raluca Tudor.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+!

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Realizator şi producător Liliana Văduva

12:00 Avocatul dumneavoastră (R)

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

(Reluare)

13:00 Global

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri