loader
Foto

„A doua Românie", despre proiecte sociale

Telespectatorii au fost invitaţi la o nouă întâlnire cu oameni care conectează românii din interiorul și din afara granițelor, prin programe comune. La TVRi, joi, 10 iunie, ora 21:00 şi la TVR3, sâmbătă, 12 iunie, ora 15:30.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Începutul lunii iunie ne duce, în fiecare an, cu gândul la copilărie, la joacă. Și dacă pentru noi toți joaca înseamnă bucurie, prietenie, libertate, stare de bine, pentru copiii bolnavi înseamnă mult mai mult.

Tocmai de aceea, în luna iunie, românii din întreaga lume sunt invitați să se joace pentru a susține joaca unor copii grav bolnavi din România.

(w882) Seling si

Paula Seling este ambasadoarea unei campanii intitulate Play for Good, o invitație la joacă și fapte bune, lansată în colaborare de două asociaţii caritabile din România şi SUA.

Artista dezvăluie povestea emoționantă a relansării piesei „O lume minunată”, făcută celebră de Mihai Constantinescu, care a devenit imnul programului.

(w500) Lehene

Scopul acestuia este de oferi joacă și distracție copiilor cu afecțiuni grave, pentru a le face viața mai frumoasă și a le oferi o motivație în lupta cu boala, prin tabere special concepute pentru ei, aşa cum explică Corina Banu, coordonator fundraising în cadrul Asociației Magic, dar și Mihai Lehene, de la Chicago, președinte și membru fondator al Fundației Romanian United Fund, o organizație non-profit din SUA, care sprijină cauze sociale din România din diverse domenii, mobilizând români din diferite țări ale lumii.

Emisiunea aduce în atenția publicului atât poveștile celor care alcătuiesc România din afara granițelor, dar și pe ale celor care au ales să se întoarcă și să aplice aici ceea ce au învățat în străinătate.

(w882) Hildegard

O „țara smart-up”, așa caracterizează România Hildegard Brandl, arhitect și antreprenor care a revenit în țară după ce a trăit 25 de ani în Germania și șase în Venezuela. Deși a emigrat împreună cu familia la o vârstă fragedă, a decis să facă primul an de facultate în România, pentru a învăța mai  bine limba română, iar atunci când s-a ivit ocazia a ales să se stabilească aici. Acum se implică în numeroase proiecte antreprenoriale și sociale și oferă consultanță românilor care vor să se întoarcă și să investească acasă.

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

 

#tvri