loader
Foto

„A doua Românie”: despre performanță la modul feminin

Joi, 4 martie, de la ora 21:00, la TVRi am făcut cunoștință cu femei care se bucură de prestigiu în afara granițelor țării, acolo unde trăiesc.

 

Corina Dobre
A doua Românie

La început de Martie, sărbătorim primăvara, la TVR Internațional, iar joi, de la ora 21.00, v-am invitat să cunoașteți câteva dintre doamnele și domnișoarele care alcătuiesc „A doua Românie”. Poveștile lor de viață sunt despre curaj, ambiție, putere, dar și despre dragoste și eleganță, calități care le-au ajutat să se integreze în țările de adopție și să fie apreciate de comunitățile din care fac parte.

RAMONA MARTINOVICI este activistă în domeniul sănătății publice și antreprenoare, pasionată de dezvoltarea relațiilor dintre Australia, UE și România. De ani buni promovează România la Antipozi și în acest scop a înființat Camera de Comerț Australiano–Română și a lansat și un un proiect de televiziune.

(w882)

VERONICA COSTACHE este un exemplu de implicare și echilibru pentru multe femei românce din Marea Britanie și nu numai. Prin organizația  Romanian Women in The UK, al cărei cofondator este, dar și prin școala românească pe care a înființat-o la Londra contribuie la păstrarea identității culturale românești în rândul românilor și în special al copiilor născuți acolo.

(w882)

IULIA FILIMON locuiește de mai bine de 8 ani în Germania. E originară din dintr-un sătuc din județul Sibiu, care i-a rămas în suflet, în ciuda distanței. Acolo a învățat să coasă, să brodeze, să croșeteze, iar acum organizează șezători cu româncele din Germania, strângeri de fonduri și ajutoare umanitare pentru diferite cauze nobile, face voluntariat, și-a deschis o mică afacere în orașul Ulm.

(w882)

„Nu e vorba despre a putea sau a nu putea, ci despre a încerca și a face.” Aceasta e convingerea ALEXIEI HECICO, o tânără alergătoare montană din România, care datorită pasiunii și performanțelor sale sportive, a ajuns să studieze la una dintre cele mai bune Universități din New York. Visul ei este însă acela de a concura pentru România la Jocurile Olimpice.

(w882)

“Femeia este menită să fie iubită, nu înțeleasă” – cu acest mesaj sunt invitați românii din Statele Unite ale Americii să sărbătorească Ziua Internațională a Femeii și să-și descrețească frunțile printr-un spectacol de stand up, organizat de Romanians of DC și susținut de DIANA ROȘCA, actriță, chitaristă și cântăreață, dar și matematician și doctorand în dramaturgie și comedie stand-up la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

(w882)

 

Foto credite: romania2118.eu , vocearomanului.ro, hunedoaraplus.ro.

***

ModeratorCorina Dobre

Producător: Liliana Văduva

Edițiile emisiunii „A doua Românie” sunt disponibile online pe TVR+.

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri