loader
Foto

A DOUA ROMÂNIE: Proiecte online pentru românii de pretutindeni de ziua lor

Corina Dobre v-a invitat la o nouă întâlnire a românilor de pretutindeni. Ați revăzut ediția joi, 10 septembrie de la ora 21.00, la TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

O întâlnire atipică, dar nu mai puțin interesantă, mai ales pentru că oameni deosebiţi au acceptat să discute cu sufletul deschis despre felul în care li s-au reașezat viețile în aceste zile și despre gândurile și proiectele care le întrețin speranțele.

Aflăm cum au petrecut copiii românilor de pretutindeni, de ziua lor, la un festival inedit, 1uniFEST, un festival dedicat lor și care a durat cât nunțile din povești: 3 zile și 3 nopți.

Prin Zoom: Nadia Tătaru, co-fondator Itsy Bitsy FM şi organizatoare a Festivalului Petrecerilor de Acasă pentru Copii- 1uniFEST.

(w500) Nadia Tata

Într-o perioadă în care viața artiștilor a suferit schimbări radicale, din cauza suspendării evenimentelor publice, numeroase concerte s-au transferat în spațiul virtual, multe cu rezultate remarcabile, apreciate de publicul aflat la un click distanță. Un exemplu este proiectul Muzicieni români la Roma, organizat de Accademia di Romania în Roma, care a dorit să reunească într-o microstagiune muzicală, accesibilă tuturor, muzicieni români sau care îndrăgesc România.

Prin Zoom: Mihai Stan, Coordonatorul proiectului de la Accademia di Romania.

(w500) Mihai Stan

Una dintre artistele de mare valoare care a răspuns prezent invitației de a participa la proiectul Muzicieni Români la Roma este soprana Rodica Vică. Invitată a multor opere și filarmonici din România și din străinătate, Rodica Vică este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Doctor în muzică din 2016 și stabilită la Viena, a rămas foarte apropiată de România și de publicul său de acasă și o dovadă este și acest interviu.

Prin Zoom: soprana Rodica Vică

(w500) Rodica Vic

Renumita pianistă de origine română Mara Dobrescu, stabilită în Franța, trăiește cu România în suflet, așa cum mărturisește ori de câte ori are ocazia. Pentru că aici își are rădăcinile, iar Franța i-a dat aripile. Între recitalurile din numeroase țări și și concertele de muzică de cameră, revine deseori în România și nu a ezitat să accepte invitația de a participa la proiectul Muzicieni Români la Roma.

Prin Zoom: pianista Mara Dobrescu

(w500) Mara Dobre

Ziua internațională a Jazz-ului nu putea fi ignorată într-un proiect muzical, precum cele despre care vorbim, așa că pianista de jazz Ramona Horvath i-a ajutat pe melomani să o sărbătorească așa cum se cuvine.

Prin Zoom: pianista Ramona Horvath

(w500) Ramona Hor

 

Pentru a demonstra o dată în plus că putem fi departe, dar împreună, coordonatoarea uneia dintre cele mai active și creative școli românești din Canada, povestește cum au sărbătorit copiii români din Canada de 1 iunie.

Prin Zoom: Otilia Tunaru, coordonatoare a Școlii Junimea Română

(w500) Otilia Tun


***

Moderator Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia, Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

*

Redifuzarea ediției din 11 iunie 2020

 

 

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri