loader
Foto

A doua Românie: Întâlnire cu artiști români din străinătate

Joi, 18 mai, de la ora 21.00, Corina Dobre și invitații săi au vorbit despre fotografia de artă și muzica clasică.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Dana & Stephane Maitec formează un duo artistic din 2002. Stabiliți la Paris, cei doi artiști vizuali au o carieră internațională în fotografia de artă și de modă precum și numeroase expoziții la Paris, Bruxelles, Amsterdam, Geneva sau Los Angeles. Cei doi artiști transformă fiecare imagine într-o unică și misterioasă poveste, un spectaculos joc de forme, reflexii și culoare abordând o nouă viziune asupra fotografiei, o nouă estetică a imaginii. Dana și Stéphane Maitec au revenit recent în România pentru o expoziție inedită. Reflections #2” de la ARCUB, prezintă o o nouă estetică a imaginii diferită față de fotografia de portret care i-a consacrat. Cei doi artiști transformă fiecare imagine într-o unică și misterioasă poveste. Seria „Reflections” este curatoriată de Irina Ungureanu, care ne dezvăluie prin ce surprind lucrările expuse.

(w882)

Adrian Pînzaru este violonist, profesor de vioară și are o carieră muzicală excepțională. A colaborat cu Cvartetele „Tokio”, „Borodin”, „Smetana”, Cvartetul „Italian” și este director artistic al Festivalului Roero Cultural Events, care în 2023 va ajunge la a treia ediție.

(w882)

Născut in 1974, a început sa studieze vioara de la o vârstă fragedă la Iași și București, perfecționadu-și studiile in Italia. De 30 de ani este stabilit în Peninsulă și susține concerte pe cele mai prestigioase scene ale lumii.
Felicia Donceanu s-a implicat cu toata pasiunea în viața muzicală. A fost compozitor, poet, pictor, dar și sculptor. A susținut concerte – lecții, conferințe, emisiuni radiofonice, publicând articole în presa vremii. A scris texte pentru muzica sa și la solicitarea altor compozitori. A fost preocupată de realizarea  unor scenarii  pentru radio, pentru spectacole muzical–coregrafice. Este, de asemenea, autoarea  a numeroase ilustrații de cărți pentru copii. La un an de la dispariția sa, pe scena Operei Naționale București, au fost readuse în atenția publicului lieduri și muzică instrumentală din cele mai importante creații ale compozitoarei, în spectacolul "Remember Felicia Donceanu".

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+!

***

Moderator: Corina Dobre

Realizator și producător: Liliana Văduva

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Lucian Maxim:

Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio este invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic Dejun ...

Ambasadori culturali ai României în lume

Ambasadori culturali ai României în lume

publicat: joi, 09 mai 2024

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, vă prilejuiește întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri