loader
Foto

”A doua emigrare”: De la Criț la München și înapoi | VIDEO

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19:00 (ora României), a continuat la TVR Internațional seria poveștilor extraordinare ale românilor întorși din străinătate. De această dată, Mihaela Crăciun ne-a invitat să-l cunoaștem pe Michael Schmidt. Ediția s-a difuzat și online pe TVR+.  

 

Mihaela Crăciun
A doua emigrare

Michael Schmidt, născut în 20 iulie 1960 în satul Criț, județul Braşov, emigra în Germania în 1981, împreună cu părinţii şi fraţii săi.

(w882)

În 1983, începe studiile la Universitatea Tehnică din München, iar după absolvire se angajează la o importantă firmă din München.

La scurtă vreme, a ales să se întoarcă acasă, spre surprinderea părinților, etnici germani.

(w882)

A pus pe picioare o companie de renume internațional, iar acum are aproape 1400 de angajați, majoritatea în România. În iulie 2010, când a sărbătorit a 50-a zi de naștere, a decis să se implice în conservarea și reconstrucția patrimoniului transilvănean și de atunci a derulat zeci de proiecte sociale prin intermediul Fundației M&V Schmidt.

(w882)

(w882)

Povestea lui este despre rădăcini, pasiunea pentru automobile, moștenită de la bunicul din partea tatălui, dar și despre muzică și instrumentele la care a învățat să cânte în copilărie.

(w882)Michael Schmidt și Sofia Folberth

(w882)

Mihaela Crăciun și Ana Martini, sora lui Michael Schmidt.

(w882)

Acasă, la sărbătoarea Haferland, în Ţara Ovăzului, Michael Schmidt a mărturisit ce înseamnă pentru el “a doua emigrare”:

“În Germania dacă rămâneam, nu aveam drumul ăsta, nu pot să-mi închipui, ca mic inginer, să fi făcut o astfel de carieră. Eu zic că am avut mult noroc” .


Emisiunea care s-a difuzat în premieră sâmbătă, 21 octombrie, ora 19, ora României, a fost transmisă şi online pe: www.tvrplus.ro.

***

Program de difuzare:

miercuri, 18 octombrie - ora 5:00

luni, 23 octombrie - ora 11:00

miercuri, 25 octombrie - ora 2:00

sâmbătă, 28 octombrie -ora 7:00

***

Director de imagine Claudiu Petringenaru

Realizator Mihaela Crăciun

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri