loader
Foto

2018 şi sănătatea, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Cum întâmpinăm anul 2018, ce putem face pentru ca cei bolnavi să se vindece iar cei sănătoşi să rămână sănătoşi, aflaţi, de luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 8 ianuarie

2018 şi SĂNĂTATEA

Cum întâmpinăm 2018? Ce putem face pentru ca cei bolnavi să se vindece iar cei sănătoşi să rămână sănătoși? Pentru a fi mai buni și mai bine decât suntem acum, pentru un nou început de drum, să luăm aminte la gândurile și multele informații oferite, cu dragoste, de invitatul nostru, așteptat cu mare nerăbdare de telespecatatorii fideli.

Invitat: dr. TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competență în medicina tradițională chineză-acupunctură

Moderator: dr. Pavel Gabriel

Marţi, 9 ianuarie

NATURA, IZVOR DE SĂNĂTATE

Fiecare boală îşi are leacul ei, care se poate găsi în bogăţia naturii. Plantele, seminţele, fructele şi legumele ne pot readuce starea de sănătate. Să le descoperim, să le folosim şi să avem încredere în ele. Avem însă nevoie şi de un ghid pentru a ne descurca în hăţişul multitudinii de informaţii în care este dificil să discerni ce este adevăr şi ce este exagerare. Pe acest drum, ne vor călăuzi doi oameni care au făcut din pasiunea lor pentru natură o meserie.

Invitați: dipl. ing. ch ŞTEFAN MANEA, director general Hofigal și dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală Alexandra din Breaza, ambasadori fideli ai medicinii inspirate de natură

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882) Un doctor

Miercuri, 10 ianuarie

ARTA DE A TRĂI

Să trăieşti este sigur o artă, mai ales în vremurile de azi. Asta ar putea însemnă să pui în practică cuvintele unui gânditor care zicea: ”eu nu spun: iată ceea ce a făcut viaţa din mine, ci iată ceea ce am făcut eu cu ceea ce a făcut viaţa din mine” şi să dai tuturor evenimentelor pe care le parcurgi un sens pozitiv, constructiv, nu unul demolator. Pentru că, sentimentele negative îmbolnăvesc, iar cele pozitive ne întăresc și, dincolo de încercări,  ne ajută să vedem soluţiile.

Invitat: prof.dr. LUIZA SPIRU, medic primar geriatrie, gerontologie, psihogeriatrie, şef Clinica Universitară de Geriatrie Gerontologie şi Psihogeriatrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Medicina Longevităţii-UMF Carol Davila, preşedintele Fundației ANA ASLAN INTERNAȚIONAL

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Joi, 11 ianuarie

INOVAȚIE ÎN STOMATOLOGIE

Starea danturii unui om oferă o imagine nu numai asupra stării sale de sănătate ci şi a atenţiei pe care o acordă igienei lui. Prin urmare, se poate spune că, dantura reprezintă o adevărată carte de vizită care poate influenţa în mod decisiv părerea celor cu care ia contact persoana respectivă. Despre o tehnologie revoluționară de vindecare rapidă – PRGF Endoret, utilizată cu succes pentru reîntinerirea naturală a pielii, despre cum ne putem îngriji dantura în mod eficient și care sunt cele mai noi descoperiri în domeniu, aflăm de la carismaticul nostru invitat.

Invitat: dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, CLINICILE DR.LEAHU

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Prof.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri