loader
Foto

Galerie foto

1 Decembrie pe plaiuri lusitane, vineri la „Lumea și noi”

Vineri, 18 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Internațional am descoperit cum au sărbătorit românii din Portugalia Ziua Națională anul acesta.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru românii din străinătate, 1 Decembrie  este nu numai sărbătoarea naţională, dar şi un motiv de a „simţi româneşte”, de a  vorbi româneşte, căci singurele locuri unde încă se vorbeşte limba de acasă sunt biserica şi familia.

Cu această ocazie, ambasada României la Lisabona şi Institutul Cultural Român –Lisabona au pregătit o serie de programe speciale, adresate comunitaţilor de români, dar şi portughezilor.

(w882) 1 Decembri

La recepţia de marcare a Zilei Naţionale a României în Portugalia, organizată la 1 decembrie 2015 în saloanele Muzeului Orientului din Lisabona, au participat circa 400 de personalităţi ale mediului guvernamental, din corpul diplomatic, comunitatea românească, cercurile economice şi financiare, de cultură şi presă. A concertat soprana Alexandra Bernardo care a impresionat asistenţa interpretând ”Deșteaptă-te române” într-o frumoasă limba română.

Pe 2 decembrie Institutul Cultural Român de la Lisabona a marcat Ziua Naţională a României cu un amplu concert susținut de ansamblul braşovean “Capella Coronensis” condus de organistul Steffen Markus Schlandt şi din care mai fac parte Cristina Radu – soprană, Ciprian Dancu – clarinet, Roxana Curtgeafar – vioară şi Emin Curtgeafar – oboi.

(w882) 1 Decembri

Concertul în cinstea Zilei Naționale a României a avut loc la “Sé Patriarcal de Lisboa” (Catedrala Patriarhală a Lisabonei). Edificiul construit la jumătatea secolului al XII-lea are o poziţie privilegiată din punct de vedere urbanistic, cultural şi turistic, beneficiind de o acustică deosebită și de una dintre cele mai apreciate orgi din Portugalia.

Un reportaj de Irina Ifrimache și Sorin Chivulescu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 Avocatul dumneavoastră (R)

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

(Reluare)

13:00 Global

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri