loader

Anchetele comisarului Antonescu

Emisiunea abordează o temă de larg interes ce reiese din prezentarea uneia sau a mai multor infracţiuni grave, rezolvate. În fiecare ediţie, comisarul Antonescu prezintă un reportaj pornind de la un caz mai vechi, adus în actualitate, care relatează mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului şi a societăţii.

 

Galerie foto

 

Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în blocul tău sunt doar câteva dintre subiectele emisiunii.

Emisiunea conţine imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanţă, reconstituirea evenimentului şi declaraţii filmate.

„Prevenirea comiterii de infracţiuni se poate realiza în mod eficient printr-o mediatizare obiectivă şi realistă a unor astfel de acte contrare legii, ceea ce duce la descurajarea potenţialilor infractori prin prezentarea consecinţelor comiterii unor fapte penale. Abordarea în mass media a unor fapte antisociale trebuie realizată nu numai din punct de vedere jurnalistic, ci şi criminologic, sociologic, psihiatric, psihologic şi procesual-penal”, este de părere comisarul Dan Antonescu.

***

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă. S-a pensionat după 17 ani de activitate în poliţie, iar în acest timp a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre: Ioan Luchian Mihalea dar şi Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la excepţional. 

Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor. Este implicat în acest fenomen şi supraveghează atent modul în care se comit infracţiunile grave.

Se difuzează, în ficare luni, de la ora 22:30.

 

 

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)

4:00 Vineri seara în direct (R)

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)

 

#tvri