loader
Foto

Galerie foto

Andrei - Victor Dochia

Născut în 12 octombrie 1978, în localitatea prahoveană Câmpina, Andrei - Victor Dochia și-a început activitatea în Televiziunea Română în 2003. A fost reporter al Redacției Religie-Istorie, iar apoi prezentator, moderator, videojurnalist și producător tv. Din 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței.

 

Universul credinţei

A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității București, și-a luat masterul cu lucrarea “Biserica și Mass Media”, a urmat cursuri de master în comunicare și relații publice la S.N.S.P.A., iar în octombrie 2004 a făcut un curs de specializare în mass-media în cadrul Conferinței „Cultură, Religie și Mass-Media dincolo de frontiere” la Televiziunea Rundfunk, Berlin.

În cei 17 ani de televiziune a realizat știri, reportaje, interviuri, anchete, eseuri și documentare în emisiuni precum Universul Credinței, Via Sacra, Școala de Duminică, Repere Sacre sau Lumea și Noi, participând în calitate de videojurnalist TVR la evenimente cultural-religioase în țări precum: Israel, Estonia, Moldova, Grecia, Germania, Italia, Maroc, Franţa, Belgia, Elveția, Danemarca, Suedia, Norvegia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

În aprilie 2004 a transmis în direct de la Vatican, în cadrul jurnalelor TVR și a emisiunilor Redacției Religie Istorie, evenimentele prilejuite de moartea Papei Ioan Paul II și alegerea noului Suveran Pontif, Papa Benedict al XVI-lea.

În septembrie 2007 a organizat transmisiunile directe prilejuite de Cea de-a Treia Adunare Ecumenică Europeană care a avut loc la Sibiu - cel mai mare eveniment ecumenic al începutului de mileniu la care au luat parte peste 3000 de delegați ai Bisericilor din întreaga Europa - prezentând și spectacolului de închidere a lucrărilor (Spectacolul luminilor).

Din septembrie 2006 a prezentat și a moderat în direct, pe toate canalele Televiziunii Naționale, sute de emisiuni (Universul Credinței, Lumină din Lumină, Repere Sacre, Urbi et Orbi, Ferestre spre cer sau Via Sacra), comentând zeci de slujbe și de evenimente religioase (Paște, Crăciun, Sărbătorile Sfântului Dimitrie (București) și ale Sfintei Cuvioase Paraschieva (Iași), canonizări de sfinți, întronizări de ierarhi, întâlniri ecumenice, evenimente prilejuite de ziua națională etc.

În decembrie 2017 a obținut, în exclusivitate pentru TVR, primul și singurul interviu cu Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, la împlinirea a zece ani de patriarhat (pasaje din interviu fiind preluate de mass-media din România și din străinătate).

În mai 2019 a transmis, de pe Dealul Patriarhiei, întâlnirea Suveranului Pontif, Papa Francisc, cu Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Pe 25 noiembrie 2018 a realizat o ediție specială Universul Credinței cu prilejul Sfințirii Catedralei Naționale - cel mai important eveniment al Anului Centenar.

Din primăvara lui 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței și realizează împreună cu Părintele Constantin Necula (cea mai puternică și mai iubită voce a Bisericii, în acest moment) rubrica “Bucuria Credinței”.

17:30 Satul, o lume în amurg

Neștiuți de nimeni, ignorați de autorități, condamnați la veșnică uitare și o viață grea, ei sunt ultimii supraviețuitori ai satelor românești, ai unei lumi cândva pline de frumusețe și tâlc. În România de azi, 126 de localități au rămas complet părăsite, deși încă mai apar pe hartă și încă mai au un cod poștal. Iar fenomenul este într-o continuă creștere. Zeci de sate sau cătune dispar sub ochii noștri, înghițite de lăstăriș și buruieni. O mare parte din această lume își trăiește ultimele momente, prevestind drama unui sfârșit de istorie.

Regizor Cătălin Apostol

Scenariul Cătălin Apostol

Imagine Doru Iacovescu

Montaj Ela Ștefănescu

Producător Mariu Barna (PARADOX FILM)

19:00 Cap de afiş

*Studioul teritorial Timişoara

Oratoriul Bizantin de Paşti

Concertul este susținut de Corala Contrast-ArtContrast și Orchestra „Cantabile”, alături de importanți artiști timișoreni. “Oratoriul Bizantin de Paști”-“Patimile și Învierea Domnului” ne poartă cu mintea și cu sufletul în atmosfera unică de la Denia din Joia Mare, în Vinerea Pătimirilor și în noaptea Sfântă a Învierii. Textele liturgice de sorginte bizantină sunt tratate într-o manieră componistică deosebită, care schimbă viziunea muzicii românești.

 

#tvri