loader

 

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

2:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)

 

#tvri