loader
Foto

Galerie foto

Mihai Rădulescu

Mihai Rădulescu s-a nascut pe 20 octombrie 1966, în Bucureşti. Este jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde lucreaza din 1996. A fost multi ani reporter de teren, avand la activ sute de reportaje si transmisii directe de la marile evenimente politice interne si internationale, apoi realizator de emisiuni, prezentator de jurnal, moderator de talk-show.

 

Dincolo de alb şi negru

Şi-a început cariera ca jurnalist, în 1992, pentru cotidianul Libertatea, unde, 3 ani mai târziu, era şeful secţiei politice. A condus apoi, timp de un an, departamentul politic de la ziarul Curierul Naţional. În TVR a intrat în toamna lui 1996, în urma unui concurs.

A absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare. A urmat cursuri de perfecţionare în televiziune, în ţară şi în străinătate, precum şi burse de documentare la sediile UE şi NATO de la Bruxelles.

„Mi-aş dori ca telespectatorii să mă perceapă în primul rând drept omul care le prezintă rezultatul unui efort colectiv de informare şi producţie. În plan strict personal, aş fi tare fericit dacă m-ar vedea, pur şi simplu, ca unul care ştie despre ce vorbeşte. Mai exact, ca jurnalist de meserie, şi nu ca vedetă - termen care, pentru un prezentator de ştiri, mi se pare complet nepotrivit, dacă nu chiar peiorativ. Pe ce mă bazez? Pe o activitate de presă de peste 30 de ani, dintre care mai bine de 25 în televiziune.

Am realizat sute de reportaje şi transmisii directe de la marile evenimente politice interne şi internaţionale: activitatea de la Palatul Cotroceni, întâlniri oficiale ale preşedinţilor Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, şedinţe de guvern şi sesiuni parlamentare, reuniuni de vârf ale partidelor politice, campanii electorale, vizite oficiale ale liderilor români în ţări de pe toate continentele, evenimente de interes internaţional, precum Summitul Pământului - Johannesburg 2002, sesiuni ale Adunării Generale a ONU - New York, summit-uri ale Uniunii Europene (Sevilla 2002, Copenhaga 2002, Atena 2003, Dublin 2004, Roma 2004, Bruxelles 2004), summit-uri NATO (Washington 1999, Praga 2002, Istanbul 2004), Jocurile Olimpice - Atena 2004. Am realizat şi moderat emisiuni de televiziune, între care: Ştirea zilei, Prim Plan, TOP 7.ro, +Politica".

***

Din octombrie 2021, în serile de luni, la TVR 1, Mihai Rădulescu a moderat Referendum - un program de dezbatere pe teme de actualitate, construit sub forma unei competiţii între două tabere. A făcut parte din echipa emisiunii „Dincolo de alb şi negru”. În prezent, moderează ediţii speciale din emisiunea Dosar România

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

#tvri