loader
Foto

Galerie foto

Cătălin Ştefănescu

Membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1. Născut pe 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre teatrul antic din Grecia.

 

Garantat 100%
Dincolo de alb şi negru

Vedeta a obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: între 2003 şi 2006 - Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural, în 2002 - Premiul pentru cel mai bun documentar românesc - Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic - Sibiu). Tot în 2002, a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timişoara) - pentru Regizorul... şi Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune - Garantat 100%. În 2010, i-a fost acordat Premiul Flacăra pentru jurnalism.

Garantat 100% reprezintă una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România, Cătălin Ştefănescu reuşind din plin să aducă superlativele din cultură, dar şi din alte domenii, în casele dumneavoastră, dezbătând cu personalităţi speciale aspecte de interes legate de film, teatru, muzică, artă sau politică. Lista invitaţilor prezenţi în platoul Garantat 100%, de-a lungul timpului, cuprinde personalităţi de anvergura celebrei actriţe Vanessa Redgrave, a sopranei Sarah Brightman, a scriitorului-filosof Pascal Bruckner, a „guru-ului" branding-ului Wally Olins, a regizorului Andrei Şerban sau a coregrafului suedez Mats Ek, coordonatorul Cullberg Ballet.

Cătălin Ştefănescu a făcut parte dintre prezentatorii campaniei Mari Români. Despre acest proiect iniţiat de Televiziunea Română, Cătălin Ştefănescu declara: „Proiectul Mari Români este una dintre cele mai îndrăzneţe iniţiative ale televiziunii publice. Nu ierarhia unor mari români e importantă, ci dezbaterea publică, discuţia despre valoare şi popularitate, încercarea de a discuta normal despre identitate naţională şi posibilitatea de a ne contrazice civilizat, într-o lume care are nevoie şi de... normalitatea noastră".

Între 1991 şi 1998, a publicat o serie de articole în Contemporanul, Steaua, Cotidianul (suplimentul Litere, arte, idei ), Canava Odeon, Direcţia 9. A fost şeful compartimentului de difuzare şi imagine la TVR Cluj, apoi secretar general de redacţie la TVR Cluj, dar şi realizator şi prezentator al emisiunii "Întâlnirea de Sâmbătă" (TVR 1 şi TVR2).

Printre pasiunile sale se numără filmul, teatrul şi muzica. Cătălin se mai declară încântat de gătit, tenis şi... chibiţat la fotbal.

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Ediţie specială

*Cancerele osoase se tratează!

Invitat: dr. Adyb-Adrian Khal, medic chirurg ortopedie-traumatologie şi ortopedie oncologică-Oradea/Spitalul Universitar Marseille, referent național tumori osoase regiunea Sud (PACA), Franţa

Născut în Oradea, fascinat de vindecarea pacienţilor de către tatăl său, medic endocrinolog, urmează Facultatea de Medicină la Cluj. Se specializează, în Franţa şi Italia, în centre de elită. Câştigă o bursă la prestigiosul Institut de Ortopedie Rizzoli din Bologna, Italia unde devine primul medic român acceptat. După un an, revine în România pentru a aplica tot ce a învăţat. Lipsa suportului necesar, îl face să revină în Franţa, ţara în care şi-a început cariera. Devine asistent universitar la Spitalul Universitar din Nisa, unde stă 2 ani, apoi preia conducerea activităţii tumorale în ortopedie în al doilea mare oraş al Franţei, capitala regiunii PACA, la Spitalul Universitar din Marseille. Dragostea faţă de ţara natală reiese din contactul permanent cu România, unde ajută constant pacienţii cu sarcoame osoase şi de părţi moi, principala sa arie de interes. Lupta continuă cu sarcoamele, aşa zisele “cancere osoase”, reconstrucţia osoasă masivă după rezecţiile oncologice, modul de adaptare a organismului uman, provocările legate de reinserţia socială a pacienţilor, îi ocupă majoritatea activităţii profesionale. Tumorile osoase sunt rare şi extrem de agresive. Aprox. 95% dintre pacienții tratați în centre oncologice musculo-scheletare de referință beneficiază de chirurgie de salvare a membrului afectat. Activitatea de cercetare a invitatului nostru, membru invitat al Consorţiului European de luptă împotriva Osteosarcomului, e recunoscută la nivel european prin apartenenţa la societăţi ştiinţifice: Societatea Europeană de Oncologie Musculoscheletală, Societatea Franceză de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie, Grupul francez de tumori osoase. Astfel, pacienții din România au acces la oase din banca osoasă de dincolo de graniţele României şi de tratament adecvat, în țară sau în străinătate. Aflată pe harta internațională a ortopediei oncologice, România implementează standarde de calitate în tratamentul tumorilor musculo-scheletale la adulți și copii, pentru salvarea și reconstrucția membrului afectat. Vorbim despre importanţa prevenţiei, aflăm cum apar tumorile oaselor şi cum le tratăm. Calitatea vieţii îmbunătăţită după chirurgie aduce multă bucurie în familie: pacienţii pot dansa, alerga, conduce o maşină sau chiar se pot căţăra.

*Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Invitat: dr. Ruxandra Vidlescu, șef secția Oncologie pediatrică, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie”

Spitalul ridicat de Asociația Dăruiește Viață din donaţii şi sponsorizări, centrat pe copil și părinte, stârneşte emoţii, bucurie şi aduce multă speranţă. Camere de joacă în care micuţii pot să interacționeze, să alerge, cinematograf, spații de relaxare pentru părinți, aparatură modernă pentru medici...toate acestea pentru tratarea pacienţilor Acasă, în România.

*Succesul se obţine cu încredere, curaj, perseverenţă şi multă muncă-reportaj cu: dr. Ștefan Jianu, medic primar chirurgie generală, membru Forumul Venos European; dr.Dana Jianu, președinte onoare Societatea Română de Chirurgie Estetică, președinte/co-fondator Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă; acad. Maya Simionescu, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară-Academia Română; general Elisabeta Lipă, dr. în educație fizică și sport, vicepreședinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român, secretar de stat Agenția Naţională pentru Sport

Recent, Muzeul Național de Artă din București, a reunit personalități marcante românești, la invitația medicilor Dana și Ștefan Jianu. Pasionați în egală măsură de medicină și frumos, de 30 de ani, soţii Jianu dăruiesc, împreună, frumusețe prin sănătate. Povestea lor arată că suntem liberi să călătorim și să ne perfecționăm oriunde în lume dar să dăm ceva, înapoi, țării care ne-a format. Celor care nu-şi găsesc încă locul Acasă, un reportaj care poate inspira!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

#tvri