loader
Foto

Ziua Europei la Chişinău, luni la “Orizont European”

Luni, 12 mai, de la ora 20.30 la TVR Moldova şi de la ora 23.00 la TVR Internaţional aţi fost invitaţi la manifestările dedicate Zilei Europei, de la Chişinău, într-o nouă ediţie “Orizont European”.

 

Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Emisiunea dedicată drumului european al Moldovei a cuprins informaţii despre cum s-a sărbătorit la Chişinău ziua de 9 mai, Ziua Europei, dar şi alte câteva subiecte de interes pentru actualitatea de peste Prut şi nu numai.

Printre acestea se numără: parada militară de la Moscova, vizita lui Vladimir Putin în Crimeea, declaraţiile lui Dmitri Rogozin la Tiraspol, dar şi referendumurile din estul Ucrainei.

Un alt subiect care a fost dezbătut în ediţia din 12 mai a emisiunii a fost legat de anunţul făcut de Ministerul de Externe de la Chişinău, care a anunţat sâmbătă, 10 mai, că organele competente din Republica Moldova au găsit în avionul vice-premierului rus cutii care conţineau “liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”.

Invitaţii acestei ediţii:

Adrian Niculescu, profesor la SNSPA
George Damian,istoric şi editorialist.

Moderator :Miruna Munteanu (foto)
Producător : Aura Iosif

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 A doua Românie

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului,

Virgil Măgureanu la Dosar România (I)

Producător Răzvan Butaru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri