loader
Foto

Votul prin corespondenţă, premiera alegerilor parlamentare

Marţi, într-o ediţie specială a Articolului VII, Cristina de Hillerin a stat de vorbă cu Maria Ligor, ministru delegat pentru românii de pretutindeni despre cum se vor desfăşura, pentru românii din străinătate, alegerile. De la ora 21.30, la TVRi şi TVR+.

 

Cristina Hillerin
Articolul VII

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Registrul electoral s-a închis, iar până la deschiderea urnelor, românii din diaspora trebuie să ştie: unde votează, cum se va desfăşura ziua alegerilor şi ce îi aşteaptă pe 11 decembrie!

Maria Ligor, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, a venit la ARTICOLUL VII să răspunda tuturor întrebărilor.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, aproximativ 9.100 de cereri au fost validate până acum. Votul prin corespondenţă se aplică, în premieră, la alegerile parlamentare din decembrie. Românii aflaţi în vizită la rude în străinătate sau în vacanţă pot vota doar la secţiile de vot organizate pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare din străinătate.

Maria Ligor a fost numită ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni la 7 iulie 2016 și este diplomat de carieră din ianuarie 1996. În perioada 2013-2016 a ocupat postul de ambasador al României în Canada, anterior deținând funcția de ambasador cu însărcinări speciale, Reprezentant Special pentru promovarea democraţiei. Din noiembrie 2012, este membru al Consiliului Guvernatorilor al Fondului European pentru Democrație (European Endowment for Democracy) şi membru ales al Comitetului Executiv al acestuia. Din iulie 2013 şi pânp la numirea în guvern a fost acreditată în paralel şi ca Reprezentant Permanent pe lângă Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale.

Moderator: Cristina de Hillerin
Producător: Raluca Tudor

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri