loader
Foto

Paula Seling și Ovi reprezintă România la Eurovision 2014

Sâmbătă, 1 martie, ora 20.30, TVR 1, TVR HD și TVRi au transmis, în direct de la Brașov, Selecția Națională Eurovision 2014. Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest 2014 cu piesa Miracle.

 

UPDATE: Selecția Națională Eurovision 2014 este disponibilă online pe TVR+

În această seară, de la ora 20.30, se dă marea bătălie pentru Eurovision  2014. Spectacolul, transmis în direct de pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, poate fi urmărit la TVR 1, TVR HD, TVRi, dar şi pe tvrplus.ro şi pe eurovision.tv.

12 concurenţi, trupe sau interpreţi, vor încerca să convingă publicul, dar şi juriul de specialitate că melodia lor merită să fie ascultată pe scena de la Copenhaga în luna mai. Pentru desemnarea câştigătorului, fanii pot vota prin SMS la 1267 sau prin apel la 09001609XX (cu indicativul 01, 02, 03... 12, reprezentând ordinea intrării în concurs). Prin SMS se votează în reţelele Cosmote, Digimobil, Orange, Vodafone, iar apelurile la numărul menţionat sunt valabile în reţelele Cosmote, Vodafone, Romtelecom. Votul poate fi exprimat o singură dată de pe un număr de telefon pentru fiecare dintre cele douăsprezece piese. Costul unul apel/SMS este de 0,3 euro + TVA.

În spectacolul din 1 martie, cântecele finaliste sunt supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Conform tragerii la sorţi a ordinii de intrare în concurs a finaliştilor Eurovision România, artiştii îşi vor interpreta melodiile după cum urmează: Paula Seling & Ovi, Bere Gratis, The dAdA, The Zuralia Orchestra, Vizi Imre, Anca Florescu, Silvia Dumitrescu, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Ştefan Stan feat. TeddyK, Naomy, Vaida, Marcel Şăl Crăciunescu.

Spectacolul este organizat de TVR, Primăria Municipiului Braşov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt şi Teatrul „Sică Alexandrescu”. Gazda evenimentului din această seară este frumoasa prezentatoare Nicolle Stănese.

 

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 91-95

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

12:00 A doua Românie (R)

* Teodora Popa este o tânără cercetătoare din Londra specializata în genetică care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro. A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL), și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și a sănătății femeilor. Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată, şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii. La inceputul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiinta al Anului din partea British Fertility Society. Teodora este împreună cu noi în această ediţie şi ne spune poveste ei, dar şi care sunt motivele pentru care a venit în România.

Reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care curpinde reinterpretări de muzică clasică şi Jazz. Mihaela Crăciun ne spune povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, stabilit de mulţi ani în Canada.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri