loader
Foto

Vechile și noile provocări de securitate, la "Articolul VII"

Mihaela Crăciun vă așteaptă la o nouă ediție "Articolul VII", miercuri, 30 octombrie, de la ora 21.30, la TVR Internațional.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

La Articolul VII, realizatorul Mihaela Crăciun discută despre românii din zone de conflict, despre vechile și noile provocări de securitate, despre învățământul academic în lume, împreună cu generalul de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, președintele Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare din Bruxelles, aflat la comanda unei structuri NATO, Centrul Întrunit de Analiză și Lecții Învățate - JALLC, din Portugalia, în perioada 2013 – 2016.

(w882) MC si MM

Trei frați români din Libia, un tânăr și doi copii, au fost repatriați în țară prin Tunisia, după peste 1.000 de kilometri parcurși prin deșertul libian și pe coasta tunisiană a Mediteranei. De când au reînceput luptele la periferia capitalei libiene Tripoli, în urmă cu mai bine de șase luni, Organizația Mondială a Sănătății estimează că cel puțin 1.000 de persoane au fost ucise, printre care 100 de civili și 120.000 au trebuit să părăsească zona.
(w882) Ambs Tunis

Ambasadorul Dan Stoenesc
u va interveni, la telefon, din Tunis, pentru a relata despre operațiunea de repatriere a copiilor, cu sprijinul unei echipe din Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe de la București.
Medicul Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a acordat un interviu în care a vorbit și despre studenții de la medicină militară, în egală măsură iubitori de oameni și iubitori de țară, a căror viață  aparține și patriei căreia i-au jurat credință.
(w500) Azamfirei

Un alt interviu al ediției este cu Noemi Marin, fost decan şi actualmente profesor în cadrul Florida Atlantic University, din Miami, unul dintre marii specialiști în retorică din întreaga lume, plecată din România la sfârşitul anilor '80.
Ultima intervenție telefonică a emisiunii este tot din zona academică. Din Paris va interveni universitarul timișorean Vasile Popovici, fost ambasasador, acum invitat de  Jean-Marie Schaeffer, reputat estetician și filozof, să țină cursuri la École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, aflată în elita universităților lumii.

***
Realizator și producător: Mihaela Crăciun

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri