loader
Foto

Urmăriţi documentarul "100 de ani de represiune”, semnat de Silvia Pintea

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 3, şi de la ora 19.00, la TVRi. Documentarul a fost realizat la Sighet cu ocazia conferinţei internaţionale „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune.”

 

În perioada 12-15 octombrie 2017 s-a desfăşurat conferința internațională „Centenarul Revoluției din octombrie. 100 de ani de represiune”.

Evenimentul a fosat organizat de Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței Sighet în colaborare cu Facultatea de Studii Europene și Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș Bolyai şi în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Institutul Polonez din București.

Conferința s-a desfăşurat la  Cluj, la Universitatea Babeș Bolyai (12 octombrie) și la Sighet, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței şi s-a bucurat de participarea unor importanți istorici specializați în istoria comunismului din Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Olanda, Polonia, Republica Moldova și România.

La centenarul Revoluției ruse s-a reliefat şi împlinirea unui secol de la apariția primului stat comunist totalitar, impus prin  teroare, ideologul comunismului totalitar fiind Vladimir Ilici Lenin - acest stat funcționând exclusiv prin mecanismele represiunii.

Totodată,  acest centenar coincide cu împlinirea a 20 de ani de la publicarea Cărții Negre a Comunismului semnată şi editată de Stéphane Courtois (a cărei primă traducerea a apărut în România), prima sinteză asupra represiunii comuniste.

Realizatoarea Silvia Pintea a obţinut mărturii impresionante şi declaraţii în exclusivitate de la participanţi marcanţi precum: Stéphane Courtois, Ana Blandiana, Dennis Deletant, Liviu Ţîrău şi alţii – într-un documentar ilustrat cu materiale de arhivă. Urmăriţi acest documentar duminică, 19 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 3, şi de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri