loader
Foto

„Unde-i acasă?” Un nou proiect, sâmbătă la TVRi

Din 11 februarie, sâmbăta de la ora 21:00, „Unde-i acasă?”, la TVRi şi pe TVR+. Timp de patru săptămâni, vom urmări o serie filmată în Italia, Portugalia, Spania, Germania şi România.

 

Seria de reportaje este disponibilă online pe TVR+.

UNDE-I ACASĂ? - un nou proiect TVR Internaţional


După CEALALTĂ ROMÂNIE, ROMÂNIA DEŞTEAPTĂ sau EXODUL MAMELOR, Irina Păcurariu propune la TVR Internaţional o nouă serie de reportaje având ca obiectiv declarat aflarea sensului nou pe care ACASĂ îl are pentru milioane de români.

(w882) Unde-i aca

Destinaţiile acestui proiect au fost comunităţi de români din Italia, Portugalia, Spania, Germania. Zecile de interlocutori întâlniţi au răspuns la întrebări ca: De ce aţi plecat, de ce v-aţi mai întoarce în România, care este statutul emigrantului român, s-a schimbat în ultimii ani percepţia Europei despre români?

(w882) Unde-i aca

La zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, peste trei milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate.

(w882) Unde-i aca

Mulți dintre ei s-au stabilit definitiv acolo, cu tot cu familii. Mirajul salariilor mari, dar şi lipsa locurilor de muncă din ţară au determinat oamenii să părăsească România.

(w882) Unde-i aca

Diaspora rămâne unul dintre subiectele-focus pentru realitatea românească de astăzi.

(w882) Unde-i aca

După 10 ani de liberă circulaţie ca cetăţeni europeni, românii au transformat migraţia economică într-un fenomen social.

(w882) Unde-i aca

România este, în acest moment, fracturată, nu se poate vorbi despre o diaspora tradiţională, pentru că nu se defineşte clar o nouă destinaţie de viaţă.

(w882) Unde-i aca

Românii sunt prinşi între două lumi, două vieţi, două ţări, câteodată şi între două identităţi. Acasă a rămas o noţiune de dicţionar, greu de materializat.

(w882) Unde-i aca

S-a depăşit perioada "romantică" a perspectivei pe care o avem despre românii plecaţi, iar o opinie adevarată despre "boala cronică a României moderne" nu se poate fără a cunoaşte poveştile de viaţă atât de diferite, dar şi atât de asemănătoare ale românilor care au luat drumul exilului european.

(w882) Unde-i aca

***

Imagine: Andrei Lupu şi Dan Constantinescu Jr.

(w882) Unde-i aca

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri