loader
Foto

Galerie foto

Un nou sezon “Un doctor pentru dumneavoastră”, din 13 octombrie

De luni, 13 octombrie,  de la ora 19.00, Cristina Timuş va da, din nou, întâlnire cu emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră”, dar, de data aceasta, din postura de producător.

 

Cristina Timuș

Noul sezon al emisiunii aduce un plus de dinamism, fiecare ediţie a săptămânii având câte un prezentator. Astfel, de luni până joi prezentatorii emisiunii vor fi Irninis Miricioiu, Miruna Moraru,  Ana Maria Ghiur şi Sorin Sîrbov.

Emisiunea păstrează vechiul format de transmisiune în direct şi, aşa cum v-a obişnuit, pune pe primul loc informaţiile medicale, prevenţia şi tratarea.

Iată care sunt temele săptămânii

Luni, 13 octombrie.

Ediţia de luni a fost moderată de Irninis Miricioiu şi l-a avut ca invitat pe inginerul chimist Ştefan Manea, directorul unei fabrici de produse naturale. Cei doi au vorbit despre plantele care ajută la întărirea imunităţii, mai ales că, odată cu sezonul rece, organismul trebuie să facă faţă agresiunii variaţiilor de temperatură şi microbilor.

Ediţia este disponibilă pe TVR+

(w882) Irninis Mi

Sfatul specialiştilor este să luăm din timp măsuri care să aducă întărirea imunităţii şi să facă organismul mai rezistent la factorii externi nocivi.

Ce plante sunt utile în protejarea organismului şi cum poti fi ele folosite, aţi putut afla în ediţia de luni, 13 octombrie.

Marţi, 14 octombrie

Cea de-a doua ediţie a noului sezon o are ca prezentatoare pe Miruna Moraru, al cărei invitat este doctorul Rareş Simu, medic specialist în imunologie clinică.

(w882) Miruna Mor

Din copilărie şi până la vârste înaintate suntem sfătuiţi să ne vaccinăm şi, de obicei, aflăm numai de avantajele vaccinării. Cei mai mulţi trec cu vederea sau minimalizează efectele adverse ale vaccinurilor. Chiar şi printre medici, sunt puţini cei care le au în vedere.

Marţi, Dr. Simu va vorbi despre ştiinţa care se ocupă cu studiul fenomenelor de rezistenţă la infecţie şi la boli infecţioase. Ediţia este disponibilă pe TVR+

Miercuri, 15 octombrie

Miercuri, la ora 19.00, Ana Maria Ghiur discută despre cancerul mamar şi posibilele tratamente cu invitatul ei, oncologul Alexandru Grigorescu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Ana Maria

Potrivit specialiștilor, incidența în ceea ce privește cancerul mamar este în creștere în toată lumea, însă mortalitatea este mult mai mică în țările unde există programe de screening. Factorii care duc la apariția cancerului mamar sunt: vârsta, locul unde persoana trăiește, faptul că femeia nu a născut niciodată, că a făcut o perioadă îndelungată tratamente de substituție sau a luat o perioadă îndelungată anticoncepționale, faptul că în familie au fost mai multe persoane cu cancer mamar sau ovarian, poluarea, consumul de alcool, obezitatea.

Joi, 16 octombrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, Sorin Sîrbov o are ca invitată pe Gabriela Stanciu, psiholog, cu care stă de vorbă despre adaptarea la schimbare.

(w882) Sorin Sîr

Astăzi a apus vremea în care viaţa era liniară. Acum totul se schimbă într-un ritm ameţitor şi suntem forţaţi des să ne adaptăm la noi şi noi situaţii de viaţă. Cât de greu este să faci faţă unei schimbări, cum te poţi adapta cel mai uşor aflaţi joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


6:20 Românii şi lumea

Producător şi realizator Radu Găină

(redifuzare)

6:55 Imnul României

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri