loader
Foto

Un nou sezon "România dus-întors", din 13 martie, la TVR Internaţional

Noul sezon al emisiunii "România dus-întors" a debutat joi, 13 martie, de la ora 22.00, la TVR Internaţional şi pe TVR+.

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

UPDATE: Ediția din 13 martie este disponibilă online pe TVR+

Mirajul străinătăţii s-a cam dus. Românii nu doar că nu se înghesuie la plecat, ci mulţi se întorc acasă.

1 ianuarie 2014 a venit, însă românii n-au sosit…adică n-au luat cu asalt graniţele ţărilor vest europene, în special Marea Britanie, Germania sau Olanda.

Acel tsunami de români prevestit de oficialii Ţării de jos s-a dovedit doar o furtună într-un pahar cu apă. Invazia pronosticată de englezi nu vine din partea românilor, ci a spaniolilor. Numărul ibericilor care apelează la sistemul britanic de protecţie socială a crescut cu peste 40 de procente anul trecut comparativ cu 2012. La fel şi la nemţi, care ar trebui să se teamă mai mult de italieni, decât de români. Numai anul trecut, peste o jumătate de million de italieni au emigrat în Germania.

Românii, nu doar că nu dau năvală în ţările vest europene, ci dimpotrivă, mulţi se întorc acasă. Oficiul de statistică al Germaniei a publicat un raport care arată că mii de români părăsesc landurile nemţeşti în fiecare lună pentru a reveni în ţară.

Eugen Pocian este unul dintre românii care s-au întors acasă. A stat aproape 20 de ani printre italieni, a muncit mult, dar a fost extrem de apreciat pentru asta. De la spălatul vaselor în bucatăria unui restaurant, Eugen Pocian a ajuns ospătar, somelier şi bucătarul anului. Dorul de ţară nu i-a dat pace aşa că s-a întors acasă unde şi-a pus în practică experienţa dobândită şi şi-a deschis propriul restaurant.

Şi nu doar că se întorc acasă, mulţi români nici nu vor să plece. Florin Lăzău este un roman remarcabil care nu a vrut să părăsească ţara, deşi ar fi putut. A refuzat până şi o ofertă a FBI-ului. Florin Lăzău este unul dintre cei mai buni specialişti din Europa în întocmirea portretului robot şi tehnica îmbătrânirii faciale a copiilor disparuţi. Este promotorul acestei metode şi este singurul din România care o practică. Florin Lăzău  este de altfel singurul artist criminalist certificat din Europa.

Invitat în studio: Alfred Bulai, sociolog.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Weekend matinal

*Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri